Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ogólnie o współczesnej motoryzacji
Autor Wiadomość
krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-10-2021, 13:26   

Krzyzak napisał/a:
kolejne przymiarki były blisko nowej Dacii, wiec zawitałem w salonie, ale zostałem totalnie olany (sobota, 1 sprzedawca...)

Śmieszne. Najtańsza marka, a obsługa to ma być jak z premium? :twisted: Mnie tam zirytowało jak w Mercedesie w Katowicach to mają olewkę... Swoją drogą nie wróżę kolorowej przyszłości mercedesowi z tym co robi z klientami.

Krzyzak napisał/a:
chciałbym, żeby następne miało możliwość bezproblemowej instalacji LPG...
także raczej powyżej 2010 niewiele można znaleźć

Dacie nówkę dostaniesz z gazem. Śmiało.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 06-10-2021, 21:18   

Krzyzak napisał/a:
nie wiem od kiedy seat stał się biednym krewnym vw :)

Do 91 roku był biednym krewnym prawie wszystkich marek. Dzięki vw nie upadł. Ja stary jestem i pamiętam jeszcze Seata w stajni Fiata.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 07-10-2021, 08:49   

W sumie to i tak lepiej niż nasza mała motoryzacja (ciężarowych czy autobusów nie liczę) - najpierw licencje Fiata, potem wałęsowe daewoo i końcówka z chevroletem, która doprowadziła do likwidacji wszystkiego (FSO, FSM, Lublin, Tarpan/Honker itd.).
Teraz mamy tylko montownie silników czy skrzyń, trochę vw u nas robi i dawna grupa psa (od niedawna jakoś inaczej się nazywa).
A mogliśmy iść drogą skody czy seata właśnie i mieć trochę więcej niż tylko montownie, które w 48h można przenieść do innego państwa. Globalnie nie mamy know-how - oferujemy tylko tanią siłę roboczą...

sla 
Forumowicz

Wysłany: 09-10-2021, 20:41   

Krzyzak napisał/a:
Globalnie nie mamy know-how - oferujemy tylko tanią siłę roboczą...

Niestety tak, ale chyba dotyczy to teraz wszystkiego. Dlatego nie dziwię się ze młodzi, zdolni, z pasją wyjeżdżają z Polski.
krzychu napisał/a:
Mnie tam zirytowało jak w Mercedesie w Katowicach to mają olewkę
W Warszawie jest ok.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Wysłany: 09-10-2021, 21:45   

krzychu napisał/a:
Mnie tam zirytowało jak w Mercedesie w Katowicach to mają olewkę... Swoją drogą nie wróżę kolorowej przyszłości mercedesowi z tym co robi z klientami.
W sosnowcu tez bywa różnie, ale dla ogólu to strasznie pojechali po bandzie ze sprawa wadliwej "S" za milion PLN
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-10-2021, 22:26   

sla napisał/a:

krzychu napisał/a:
Mnie tam zirytowało jak w Mercedesie w Katowicach to mają olewkę
W Warszawie jest ok.

W Bielsku też było OK. Mam przy okazji alergię na skrzynie 2 sprzęgłowe. A takie tematy jak:

robertdg napisał/a:
pojechali po bandzie ze sprawa wadliwej "S" za milion PLN

Mnie rozwalają po prostu. Bo nadal jadą i to nie są odosobnione przypadki.

sla 
Forumowicz

Wysłany: 10-10-2021, 00:23   

robertdg napisał/a:
strasznie pojechali po bandzie ze sprawa wadliwej "S" za milion PLN

Tutaj są jednak pewne rozbieżności w relacjach.
https://spidersweb.pl/autoblog/mercedes-za-milion-jaka-jest-prawda-znamy-fakty-niewygodne-dla-global-motors/ Ale jak faktycznie jest to nie wiem. Każda marka ma jakieś wpadki tylko powinna umieć z nich wyjść honorowo. Mnie MMC też kiedyś olało.
krzychu napisał/a:
Mam przy okazji alergię na skrzynie 2 sprzęgłowe.

Ja nie, póki co, nigdy z lepszą nie jeździłem.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 10-10-2021, 09:53   

sla napisał/a:
Tutaj są jednak pewne rozbieżności w relacjach.
https://spidersweb.pl/autoblog/mercedes-za-milion-jaka-jest-prawda-znamy-fakty-niewygodne-dla-global-motors/ Ale jak faktycznie jest to nie wiem. Każda marka ma jakieś wpadki tylko powinna umieć z nich wyjść honorowo. Mnie MMC też kiedyś olało.

Każdy będzie chronił swój interes, no ale skoro w salonie w niemczech powiedzieli że zachowanie auta jest nieprawidłowe, za wschodnia granica zgłaszaja podobny problem, nie wiem bo nie prowadze wlasnego sledztwa na ile ten broblem dotyczy owego modelu, ale przypomne ze w bodajze 2019, pewien rosjanin zrzucil z helikoptera Mercedesa G63 AMG, no i tu jest pewna spójność.
Ja tego nie oceniam, ale czlowiek choćby nie wiem jakim byl krezusem, wydajac banke na auto wymaga jednak, aby mu to sluzylo adekwatnie do wartosci.
A kołomyje ze Mercedes proponuje rozwiazanie, to ciagle sa rozpowszechniane, tylko ze wlasciciel mówi dlaczego to rozwiaznie nie jest dla niego korzystne. To jedynie pokazuje jaka pazerna jest rzeczywistosc

sla 
Forumowicz

Wysłany: 10-10-2021, 10:34   

robertdg napisał/a:
Ja tego nie oceniam, ale czlowiek choćby nie wiem jakim byl krezusem, wydajac banke na auto wymaga jednak, aby mu to sluzylo adekwatnie do wartosci
Ja uważam, że nawet jak wydasz 100 zł to możesz oczekiwać, żeby wszystko było ok. z tym co kupiłeś. Epatowanie wysokimi sumami niespecjalnie robi na mnie wrażenie, bo wszystko zależy od poziomu zamożności.

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-10-2021, 10:52   

Spoko, może prawda jest po środku. Ale co z tym, że ten sam rzeczoznawca został powołany przez sąd co już wcześniej występował w sporze? Dziwny i niebywały zbieg okoliczności i tak się może człowiek zastanawiać jak kupisz auto za cenę mniejszą o 0 to się teraz procesuj z gigantem, który widać ma doświadczenie jak to załatwić na swoją korzyść.

A co z tym, że samochód miał być zabezpieczony na parkingu w celach procesowych? Policja przyszła i stwierdziła, że go nie ma tam gdzie ma być? Znowu triki?

Wada wadą, olanie klienta olaniem, ale to jest jeszcze wyższy poziom. I to dla mnie wbija gwoździe do trumny.

Mnie tam Mazda przy paru roszczeniach gwarancyjnych nie olewa.

Ps. MMC nie ma co kopać po kostkach, oni się sami załatwiają.

sla 
Forumowicz

Wysłany: 10-10-2021, 12:36   

krzychu napisał/a:
jak kupisz auto za cenę mniejszą o 0 to się teraz procesuj z gigantem
Kiedyś był w TVN Turbo program dotyczący takich problemów i o ile pamiętam praktycznie w każdym nowym odcinku dotyczył on innego producenta samochodów. No cóż, jak to bywa w życiu, ktoś musi zostać pechowcem bo świat idealny nie istnieje.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 10-10-2021, 16:52   

sla napisał/a:
robertdg napisał/a:
Ja tego nie oceniam, ale czlowiek choćby nie wiem jakim byl krezusem, wydajac banke na auto wymaga jednak, aby mu to sluzylo adekwatnie do wartosci
Ja uważam, że nawet jak wydasz 100 zł to możesz oczekiwać, żeby wszystko było ok. z tym co kupiłeś. Epatowanie wysokimi sumami niespecjalnie robi na mnie wrażenie, bo wszystko zależy od poziomu zamożności.

Na jedno wychodzi, akurat moja wypowiedz byla odnosnikiem do powyzszej sytuacji, nie umniejszam przy tym w sytuacjach kiedy wartosc jest sporo nizsza

Fred.X 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback + Outlander 3
Wysłany: 10-10-2021, 17:01   

Podjedźcie sobie do salonu Cupry i pooglądajcie dokładnie model Formentor , reklamują się , że marka Premium , niestety do Premium to bardzo daleko , miałem zamiar kupic i tak zawiedziony dawno nie byłem , kupiłem KIA i przynajmniej chyba nie przepłaciłem

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 11-10-2021, 08:29   

Fred.X napisał/a:
reklamują się , że marka Premium
nie oglądam TV, bo nie mam, ale serio? - przecież od lat jest to zwykły seat tylko z mocnym silnikiem (i dodatkami jak inne zawieszenie czy hamulce)...
fakt, że kiedyś dodawali nazwę cupra a od jakiegoś czasu zmienili cały brand i wyodrębnili jako osobną markę nic nie zmienił... materiały te same, problemy te same

mercedes to ogólnie miał ogromną ilość wpadek - poczynając od klasy A, która się na zakrętach przewracała (i zamiast to poprawić to wstawili ESP), przez klasę C W203 od 2000 r, która miała ponad 130 udokumentowanych wad fabrycznych i teraz to co piszecie...

Odpowiedz do tematu