|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Drganie drążka zmiany biegów |
Autor |
Wiadomość |
Berius
Nowy Forumowicz Pajero 3
Auto: Pajero MK3 3,2 DiD Loooong
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-10-2021, 15:18 Drganie drążka zmiany biegów
|
|
|
Czołem Wszystkim
Od niedawna jestem posiadaczem Pajero 3 3,2 DiD.
Zauważyłem, że podczas gaszenia drążek zmiany biegów bardzo drga. Wręcz nim rzuca!
Z doświadczenia wiem, że drgania podczas gaszenia mogą oznaczać koniec życia koła dwumasowego. Jednak nie towarzyszy temu ten charakterystyczny stukot jak przy dwumasie. Czy to może być tylko któraś z łap silnika? Szczerze mówiąc obawiam się awarii koła dwumasowego bo koszt sześciu tysięcy za nowe trochę mnie przerasta
Podczas pracy silnika na jałowych obrotach też odczuwam wibracje. Nie tyle ja, co wszystkie plastiki w kabinie ;P
Czy ktoś z Was miał kiedyś podobny problem? Czy to może być tylko łapa, czy raczej nie łudzić się i od razu szukać kogoś mądrego, kto da radę zregenerować dwumasę?
Kupiłem Pajero by zmodernizować go pod kątem wyprawówki. W przyszłym roku planuję wyjazd nad Balaton a za dwa lata chciałbym ruszyć na Rosję.
Pozdrawiam, Mateusz |
_________________ Buduję wyprawowe Pajero |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 31-10-2021, 11:05
|
|
|
Sprawdź, czy zawór dławiący kanał powietrzny w kolektorze dolotowym działa poprawnie; niedomykająca się - po wyłączeniu zapłonu - przepustnica motylkowa skutkuje krótkim ale mocnym zakołysaniem silnika. |
_________________ Nie karmić trolli.
 |
|
|
|
 |
|
|