|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[4G 05-xx] kasowanie błędu poduszki+SES |
Autor |
Wiadomość |
donbAchoR
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Eclipse 4g
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-10-2021, 07:37 [4G 05-xx] kasowanie błędu poduszki+SES
|
|
|
Panowie mam problem z którym nie potrafię sobie poradzić, wyskoczył błąd poduszki oraz błąd pasów pasażera, skończyło się wymianą modułu ale problem jak był tak nadal jest. Żadne oprogramowanie dostępne ani odb nie współgra, brak dla tego typu samochodu ogólnego pakietu serwisowego - Mitsubishi Eclipse 4g, 2006, automat, USA. Czy ktoś jest wstanie polecić albo zdradzić wiedze tajemną - czym lub kto w okolicy Poznania zajmuje się takimi rzeczami?
Kolejny błąd to service engine soon na odb wyskakuje sonda lambda bank2 widzialem pełno takich problemów tutaj lecz żadnego konkretnego rozwiązania - pytanie czy emulator załatwi sprawe - jeżeli tak to prosiłbym o wskazanie konkretnego typu. Z większą ilością wiadomo w czasie człowiek sam diagnozuje i jezeli jest to w zasiegu reki to robie ale w tych przypadkach juz nie mam pomyslu a pojechac do serwisu ktory i tak nic nie zrobi to szkoda czasu. Prosze Panowie o wyrozumialosc dopiero poznaje ten samochod i jezeli ktos bylby wstanie pomoc wskazac czy doradzic z gory dziekuje. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21004 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 29-10-2021, 09:13
|
|
|
Błąd srs wyskoczył po kolizji?
Pod Częstochową jest magik, ale w Wlkp to nie wiem.
Spytaj w regionalnym dziale.
Co do lambdy to zależy czy regulacyjna, czy diagnostyczna. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
donbAchoR
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Eclipse 4g
|
Wysłany: 01-11-2021, 18:10
|
|
|
SRS wyskoczył jak troche stał zbiegło się z czasem kiedy szukałem wzmacniacza i odłączyłem z modulu wszystkie 3 wtyczki i błąd jest nieśmiertelny (odpalone auto bez podłączenia wtyczek) niczym nie moge go skasować,
SES - po kasowaniu odłączjąc klemy gaśnie potrafi sie zapalic po 10-15 km raz po 300km zauważyłęm ze jak pod gorke jedzie to wówczas po kasowaniu sie zalacza (przepustnica wyczyszczona) - z tego co czytałem na różnych forach łacznie z amerykanskimi to moze byc wszystko przy tym błedzie.
Z tego co wiem to bank2 to za kato występuje. |
|
|
|
 |
|
|