|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Konserwacja podwozia czy ma to sens w moim przypak |
Autor |
Wiadomość |
Ewcia80
Forumowicz
Auto: Galant 2.5 v6 kombi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-10-2021, 16:16 [3.2 DID] Konserwacja podwozia czy ma to sens w moim przypak
|
|
|
Witam.w ramach rozliczenia otrzymałem od znajomego Montero z 2009 roku z silnikiem 3,2 did i ręczna skrzynia biegów.Auto nie jeździło gdyż był problem ze sprzęgłem Wymieniłem kompletne sprzęgło oraz oleje w mostach silniku itp.wyprana też została tapicerka.Geberalnie autko jest w bardzo fajnym stanie natomiast to nie są moje klimaty i autko będę chciał sprzedać.I teraz mam dylemat.Podwozie jest pokryte powierzchownie rdzawym nalotem nie wszędzie ale myślałem żeby prze sprzedażą zrobić porządną konserwację .Tylko że taka konserwacja kosztuje około 3300 zł Ja mogę wyłożyć taką kasę.Tyllko czy odzyskam te pieniądze przy sprzedaży?Jak myślicie czy lepiej zrobić samemu i drożej wystawić czy lepiej żeby kupujący widział jak jest i sprzedać taniej? |
|
|
|
 |
klapek
Forumowicz
Auto: V80 Alpine Edition
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Lis 2017 Posty: 150 Skąd: Kwidzyn
|
Wysłany: 13-10-2021, 08:30
|
|
|
Zdecydowanie nie. Nowy nabywca, jak się troszeczkę zna, to będzie omijał takie podwozie z daleka...
Świeża konserwacja przed sprzedażą, to w większości przypadków pianka montażowa w ramie i tym podobne "historie"... |
|
|
|
 |
d007
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV 3,2 DiD 2009
|
Wysłany: 19-11-2021, 23:00
|
|
|
Porządna konserwacja w aucie z tego rocznika to ok 10 000 zł. Za 3000 zł to można co najwyżej zamaskować korozję. |
|
|
|
 |
|
|