|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Szyberdach- trzyma go dach |
Autor |
Wiadomość |
bart2888
Nowy Forumowicz bart2888
Auto: Outlander II, 3.0 automat, 4x4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-11-2021, 20:10 Szyberdach- trzyma go dach
|
|
|
Witam, dzięki za przyjęcie do grupy, to już drugi Mitsubishi w naszej rodzinie i ogólnie jestem bardzo zadowolony z auta. Mam jednak problem z szyberdachem czasami. Kiedy chce go otworzyć do tyłu czyli aby się schował w dachu to uszczelka i dach z blachy bardzo mocno go trzyma i szyberdach się nie przesuwa.
Wszystko działa generalnie, jak się posmaruje uszczelki to przez jakiś czas jest dobrze, a później znowu występują naprężenia i szyberdach się nie odsuwa. Czy to jest problem regulacji, jak to rozwiązać ?
Pozdrawiam ! |
|
|
|
 |
miron
Forumowicz
Auto: 2,4 mivec cvt
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2014 Posty: 326 Skąd: Świlcza
|
Wysłany: 07-11-2021, 13:48
|
|
|
U mnie też coś go blokuje. Odsuwa się jak chce. Ponoć trzeba podregulować na śrubkach. Mój jakby nie równo był osadzony w stosunku do dachu. Jak będę u mechanika popytam które śrubki. |
|
|
|
 |
Aleksander1965
Forumowicz
Auto: mitsubishi outlander 2,2 156km
Pomógł: 8 razy Dołączył: 17 Mar 2012 Posty: 480 Skąd: Strzelce Opolskie
|
Wysłany: 20-11-2021, 14:07
|
|
|
Jest akcja serwisowa w mitsu na szyberek warto zapytać... |
|
 |
schak
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0DiD
|
Wysłany: 02-12-2021, 14:14
|
|
|
Aleksander1965 napisał/a: | Jest akcja serwisowa w mitsu na szyberek warto zapytać... |
Potwierdzam. Ja jestem umówiony na koniec grudnia.
I też mam problem z dachem że się blokuje i się nie chowa na dół. A jak go podregulowałem to szumi. Jak się przyjrzycie to on nierówno schodzi w dół tzn lewa i prawa strona i dlatego się blokuje. |
|
|
|
 |
|
|