Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.0 V6] Problem ze skrzynią biegów _ automat
Autor Wiadomość
SAD28 
Nowy Forumowicz

Auto: MITSUBISHI PAJERO SPORT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-01-2020, 20:17   [3.0 V6] Problem ze skrzynią biegów _ automat

Witam,
Mam ostatnio problem ze skrzynia automatyczną biegów , mianowicie po uruchomieniu silnika i po przełączeniu z P na D przez kilka pierwszych minut jest OK natomiast po chwili jest tak jakby wyrzuciła bieg, podnosza sie obroty i auto nie jedzie, jak dodam gazu to bieg wskakuje ale ruszam "ze zrywem"
Dziś pojawił sie kolejny objaw , po uruchomieniu ruszyłem ale bieg był jakby tylko jeden " 3" nie czułem zmaiany biegów przez skrzynie i ciężko było ruszyć z miejsca więc nie był to pierwszy bieg i przy prędkości 80 km/h miał 3000 obr/min. czyli nie byl to 4 bieg.
Co może być przyczyną takiego zachowania?
Dodam że jest to Pajero Sport z 2002 roku z silnikiem 3.0 benzyna.

KrzysiekC 
Forumowicz

Auto: Pajero
Wysłany: 16-01-2020, 09:07   

Zaczął bym od sprawdzenia wiązki elektrycznej przy skrzyni czy coś nie jest zasniedziałe.
Ewentualnie problem z komputerem skrzyni.
No i jaki jest olej i jego stan??

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 21-01-2020, 14:09   Re: Problem ze skrzynią biegów _ automat

SAD28 napisał/a:
Witam,
Mam ostatnio problem ze skrzynia automatyczną biegów , mianowicie po uruchomieniu silnika i po przełączeniu z P na D przez kilka pierwszych minut jest OK natomiast po chwili jest tak jakby wyrzuciła bieg, podnosza sie obroty i auto nie jedzie, jak dodam gazu to bieg wskakuje ale ruszam "ze zrywem"
Dziś pojawił sie kolejny objaw , po uruchomieniu ruszyłem ale bieg był jakby tylko jeden " 3" nie czułem zmaiany biegów przez skrzynie i ciężko było ruszyć z miejsca więc nie był to pierwszy bieg i przy prędkości 80 km/h miał 3000 obr/min. czyli nie byl to 4 bieg.
Co może być przyczyną takiego zachowania?
Dodam że jest to Pajero Sport z 2002 roku z silnikiem 3.0 benzyna.

1. Trzeba zacząć od sprawdzenia lin ki pozycjonera.
2. czujnik wchodzący i wychodzacy predkosci obrotowej skrzyni biegów
3. poz 3 to tryb awaryjny. skrzynia jak coś jest nie tak z nia wrzuca automatycznie bieg 3
4. czy pali się p i n jednoczesnie?

piotrc5 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 2012r
Wysłany: 15-12-2021, 20:11   

Witam.
Czy rozwiązałeś problem?

Michauuuuu 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero sport
Wysłany: 16-12-2021, 22:53   

Witam. Gdzie znajdę czujnik wchodzący i wychodzacy predkosci obrotowej skrzyni biegów?

Miałem kiedyś tak ,że nie wrzucał nadbiegu, po wymianie elektrozaworu ustało. Teraz po ok. 4 miesiacach ponownie to samo. Albo mam pecha i padł znowu ten elektrozawór (używany) albo problem leży gdzie indziej...

Odpowiedz do tematu