|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.0 V6] Problem ze skrzynią biegów _ automat |
Autor |
Wiadomość |
SAD28
Nowy Forumowicz
Auto: MITSUBISHI PAJERO SPORT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-01-2020, 20:17 [3.0 V6] Problem ze skrzynią biegów _ automat
|
|
|
Witam,
Mam ostatnio problem ze skrzynia automatyczną biegów , mianowicie po uruchomieniu silnika i po przełączeniu z P na D przez kilka pierwszych minut jest OK natomiast po chwili jest tak jakby wyrzuciła bieg, podnosza sie obroty i auto nie jedzie, jak dodam gazu to bieg wskakuje ale ruszam "ze zrywem"
Dziś pojawił sie kolejny objaw , po uruchomieniu ruszyłem ale bieg był jakby tylko jeden " 3" nie czułem zmaiany biegów przez skrzynie i ciężko było ruszyć z miejsca więc nie był to pierwszy bieg i przy prędkości 80 km/h miał 3000 obr/min. czyli nie byl to 4 bieg.
Co może być przyczyną takiego zachowania?
Dodam że jest to Pajero Sport z 2002 roku z silnikiem 3.0 benzyna. |
|
|
|
 |
KrzysiekC
Forumowicz
Auto: Pajero
|
Wysłany: 16-01-2020, 09:07
|
|
|
Zaczął bym od sprawdzenia wiązki elektrycznej przy skrzyni czy coś nie jest zasniedziałe.
Ewentualnie problem z komputerem skrzyni.
No i jaki jest olej i jego stan?? |
_________________ Krzysiek CarMitsu |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 21-01-2020, 14:09 Re: Problem ze skrzynią biegów _ automat
|
|
|
SAD28 napisał/a: | Witam,
Mam ostatnio problem ze skrzynia automatyczną biegów , mianowicie po uruchomieniu silnika i po przełączeniu z P na D przez kilka pierwszych minut jest OK natomiast po chwili jest tak jakby wyrzuciła bieg, podnosza sie obroty i auto nie jedzie, jak dodam gazu to bieg wskakuje ale ruszam "ze zrywem"
Dziś pojawił sie kolejny objaw , po uruchomieniu ruszyłem ale bieg był jakby tylko jeden " 3" nie czułem zmaiany biegów przez skrzynie i ciężko było ruszyć z miejsca więc nie był to pierwszy bieg i przy prędkości 80 km/h miał 3000 obr/min. czyli nie byl to 4 bieg.
Co może być przyczyną takiego zachowania?
Dodam że jest to Pajero Sport z 2002 roku z silnikiem 3.0 benzyna. |
1. Trzeba zacząć od sprawdzenia lin ki pozycjonera.
2. czujnik wchodzący i wychodzacy predkosci obrotowej skrzyni biegów
3. poz 3 to tryb awaryjny. skrzynia jak coś jest nie tak z nia wrzuca automatycznie bieg 3
4. czy pali się p i n jednoczesnie? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
piotrc5
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 2012r
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Lut 2018 Posty: 37 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 15-12-2021, 20:11
|
|
|
Witam.
Czy rozwiązałeś problem? |
|
|
|
 |
Michauuuuu
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero sport
|
Wysłany: 16-12-2021, 22:53
|
|
|
Witam. Gdzie znajdę czujnik wchodzący i wychodzacy predkosci obrotowej skrzyni biegów?
Miałem kiedyś tak ,że nie wrzucał nadbiegu, po wymianie elektrozaworu ustało. Teraz po ok. 4 miesiacach ponownie to samo. Albo mam pecha i padł znowu ten elektrozawór (używany) albo problem leży gdzie indziej... |
|
|
|
 |
|
|