Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Opony AT na asfalt, warto?
Autor Wiadomość
Tuff 
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2002 2,5td 98kW
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-12-2021, 13:46   

elektryk napisał/a:
Czy na zimowe wyjazdy w góry lepiej tradycyjne zimówki?

Mieszkam w górach i mam w pajero z przodu goodyear wrangler at/sa+, z tyłu nalewki z globguma (jedne i drugie mają tylko M+S). Akurat przez ostatnich kilka dni przycisnęło u nas śniegiem i mam wrażenie, że po śliskim mokrym śniegiem na dobrych zimówkach w osobówce wyjadę tyle samo co pajerem z tymi ATkami. Do dobrej zimówki AT nie ma porównania - znajomy ma w toyocie LC KO2 i też mówi, że szału nie ma.

Whiteman83 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero IV 3.2
Wysłany: 24-12-2021, 07:27   

W tym roku założyłem Pirelli Scorpion All Terrain Plus 265/65 R18 114 T OWL i bardzo polecam.

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 27-12-2021, 11:35   

Whiteman83 napisał/a:
W tym roku założyłem Pirelli Scorpion All Terrain Plus 265/65 R18 114 T OWL i bardzo polecam.
Zabrzmię teraz trochę marketingowo Pirelli Scorpion All Terrain Plus to były moje opony pierwszego wyboru, niestety brak ich w magazynach w całej europie.
Mitsu sugeruje opony 265/60 Jak rozumiem 265/65 wchodzą bez modyfikacji? Czy próbowałeś na to dokładać jeszcze łańcuchy? Słyszałem że brakuje wtedy na nie miejsca.

Whiteman83 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero IV 3.2
Wysłany: 27-12-2021, 16:51   

Wchodzą bez modyfikacji ale z przodu tak na styk. Potrafią delikatnie obcierać przy skrajnym skręceniu kół albo przy cofaniu. Łańcuchów nie zakładałem ale na przód nie wejdą raczej.

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 27-12-2021, 22:24   

Whiteman83 napisał/a:
Wchodzą bez modyfikacji ale z przodu tak na styk. Potrafią delikatnie obcierać przy skrajnym skręceniu kół albo przy cofaniu. Łańcuchów nie zakładałem ale na przód nie wejdą raczej.
To w sumie przekonałeś mnie żeby nie kupować. Poczekam aż przypłyną z Brazylii prawilne 265/60/R18 110H.

Odpowiedz do tematu