Problem ze skrzynia jedzie tylko do tylu |
Autor |
Wiadomość |
Mscw
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-01-2022, 21:52 Problem ze skrzynia jedzie tylko do tylu
|
|
|
Witam mam problem z automatem taki że na r jedzie normalnie to tyłu. N również ciągnie go do tylu natomiast na d stoi w miejscu ale silnik czuję duży opór tak jakby skrzynia chciała jechać do przodu i do tyłu. Pozycjo miner wymieniony. |
_________________ Mdcw |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 07-01-2022, 10:20 Re: Problem ze skrzynia jedzie tylko do tylu
|
|
|
Mscw napisał/a: | Witam mam problem z automatem taki że na r jedzie normalnie to tyłu. N również ciągnie go do tylu natomiast na d stoi w miejscu ale silnik czuję duży opór tak jakby skrzynia chciała jechać do przodu i do tyłu. Pozycjo miner wymieniony. |
To jest po tym upalaniu do tyłu w błocie? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Mscw
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 07-01-2022, 20:05
|
|
|
To nie było upalanie tylko dynamiczne cofanie z przyczepą w polu staram się nie katować go ponieważ to auto na codzien. Jesteśmy na etapie sprawdzenia elektrozaworow wszystkie sprawne. Po wymianie oleju. Wiązka sprawdzona sterownik podmieniony. Pozycjoner sprawdzonyI tu moja wiedza się kończy a efekty dalej takie same |
_________________ Mdcw |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 10-01-2022, 10:16
|
|
|
Mscw napisał/a: | To nie było upalanie tylko dynamiczne cofanie z przyczepą w polu staram się nie katować go ponieważ to auto na codzien. Jesteśmy na etapie sprawdzenia elektrozaworow wszystkie sprawne. Po wymianie oleju. Wiązka sprawdzona sterownik podmieniony. Pozycjoner sprawdzonyI tu moja wiedza się kończy a efekty dalej takie same |
a sterownik pod skrzynia ? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Mscw
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-01-2022, 16:33
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | Mscw napisał/a: | To nie było upalanie tylko dynamiczne cofanie z przyczepą w polu staram się nie katować go ponieważ to auto na codzien. Jesteśmy na etapie sprawdzenia elektrozaworow wszystkie sprawne. Po wymianie oleju. Wiązka sprawdzona sterownik podmieniony. Pozycjoner sprawdzonyI tu moja wiedza się kończy a efekty dalej takie same |
a sterownik pod skrzynia ? | Jest taka możliwosc i tego niemam jak sprawdzić ale kiedy komputer nie widzi zadnej pozycji w momencie kiedy pozycjoner jest odłączony spiety jest tylko przewod od startu ale mechanicznie włącze mu D to jedzie normalnie do przodu ale nie zmienia biegów w momencie kiedy komputer widzi ze jest zapiete D odrazu go blokuje. |
_________________ Mdcw |
|
|
|
 |
|