|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Asx - czy jest rodzinny? |
Autor |
Wiadomość |
Marcino
Mitsumaniak Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 68 razy Dołączył: 02 Cze 2005 Posty: 10719 Skąd: okolice Tczewa

|
Wysłany: 12-01-2022, 12:58
|
|
|
ASX przy 2+2 moze być mały na dłuzsze trasy. W pewnym momencie nie wozisz już wózka wiec wtedy jest w miare spoko w takich autach. Na wakacje mozna sie boxem ratować. Ale ja juz patrze ze z tyłu musi byc duzo mejsca b moje dzieci... 17 lat i 188cm zaczynaja sie nie miejscic z tyłu |
_________________ 2019 - ... - VW Tiguan II 18r 2.0 TDI 110kw
2006- .... - Galant 2.5 V6 97r + LPG Stag
był - 2011 - 2019 - Pug 307sw
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r
"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów
Czyli w tym przypadku 6a13 " by tomchuck
 |
|
|
|
 |
Robert S
Forumowicz Robert
Auto: Mitsubishi Eclipse Cross
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-01-2022, 21:26 Re: Asx - czy jest rodzinny?
|
|
|
pitt63 napisał/a: | Robert S napisał/a: | gelokrol napisał/a: | Witam,
to mój pierwszy post na forum i pytanie zarazem. Właśnie planuje zakup nowego auta i mam kilka typów, aut w cenach około 70k. ASX jest w czołówce, ale mam pewne wątpliwości.
Czy uważacie że ASX'a można kupić jako rodzinne auto? Właśnie oczekujemy pierwszego potomka Czy do bagażnika wejdzie wózek i inne bagaże rodziny 2+1 ewentualnie później 2+2? Ważne jest dla mnie żeby wsadzić wszystko do bagażnika, żeby nie wozić nic na siedzeniach, a dach odpada, bo tam bedą rowery
Ktoś z Was ma może małe dzieci i może się wypowiedzieć? Wiem że przykładowo do wiekszych (i droższych) aut można włożyć wózek kołami do przodu, tutaj pewnie nie będzie to możliwe więc trzeba pewnie wkładać bokiem? Nie chciałbym też musieć rozkładac wózka na części żeby go włożyć do bagażnika.
Ewentualnie może ktoś mógłby zmierzyć i podać wymiary bagażnika? Głębokość, szerokość i wysokość? przykłądowy pomiar o jaki mi chodzi zamieszczam poniżej, niestety nie znalazłem takiego dla asx'a to da troche lepszy ogląd niż sama pojemność w litrach..
Obrazek
Od razu zaznacze że oboje z żoną mamy po 175cm i normalną wage, więc wysokość i szerokość auta dla pasażerów jest ok. Nie planujemy wożenia dwóch osób 190cm+ jedna za drugą, ani strongmenów na tylnym siedzeniu, więc z tej strony jest ok
Będę wdzięczny za informacje
pozdrawiam
Grzesiek |
Nie wiem czy dobrze rozumiem , czy auto ma być fabrycznie nowe , czy nowe dla Ciebie ? Jak pierwsza opcja to nie ma już w salonach ASX-a , wyprzedał się |
Dobry jesteś Robert S. Pytanie jest z 2015 roku więc chyba lekko nieaktualne. [/b] |
Hahaha Faktycznie , odpowiedziałem automatycznie . W ogóle mam Eclipsa i czasami udzielam się na forum ASX . No wyszło zabawnie , trzeba przyznac |
|
|
|
 |
|
|