Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mitsubishi Colt VI 1.3 Benz. 2007
Autor Wiadomość
raddim 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt VI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-02-2022, 16:20   Mitsubishi Colt VI 1.3 Benz. 2007

Witam
Mam kilka pytań odnośnie usterek ww. modelu, część z nich udało się znaleźć na forum niestety pozostałych nie widzę :

1. Listwy dachowe - czy da się je jakoś podkleić lub macie namiary na nowe zatrzaski ? bo u mnie są połamane i sparciałe a nie mogę znaleźć używek niestety.
2. Wymiana katalizatora a sondy - chcę założyć zamiennik kata bo niestety u mnie puszka sama i check się świeci, czy sondy zamienniki będą pasować czy tylko oryginały ?
3.Włącznik Wycieraczek - nie działa mi tryb czasowy, mogę tylko włączyć tryb ciągły czy to wina przełącznika czy może jakiś moduł jest uszkodzony/przekaźnik ?

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 08-02-2022, 16:34   

Sondy, nawet jak zamienniki, jak dobrze dobrane i dobrej firmy to powinny działać poprawnie. A co do czasowych wycieraczek to może ten przełącznik nie dotyczy trybu czasowego a może masz czujnik deszczu i ten przełącznik jest od czułości tego czujnika.

Uwex 
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Wysłany: 08-02-2022, 18:18   

raddim - co do listew - poszukaj Colta na części, a nie samych listew. Ja tak kupiłem z rozbitego ( jednej brakowało) i obie przykleiłem dla pewności.

raddim 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt VI
Wysłany: 09-02-2022, 21:01   

Uwex napisał/a:
raddim - co do listew - poszukaj Colta na części, a nie samych listew. Ja tak kupiłem z rozbitego ( jednej brakowało) i obie przykleiłem dla pewności.

Czym kleiłeś ? bo też się zastanawiałem nad klejeniem tylko nie wiem czym żeby się dobrze karoserii trzymało

[ Dodano: 09-02-2022, 21:08 ]
plecho1 napisał/a:
Sondy, nawet jak zamienniki, jak dobrze dobrane i dobrej firmy to powinny działać poprawnie. A co do czasowych wycieraczek to może ten przełącznik nie dotyczy trybu czasowego a może masz czujnik deszczu i ten przełącznik jest od czułości tego czujnika.

Raczej to jest typowo czasowy bynajmniej identyczne oznaczenia jak w Mazdzie, na pewno jest czujnik zmierzchu, deszczu nie wiem ale to i tak nie działa nawet jak pada bo było testowane w różnych warunkach i tylko można włączyć stały tryb, a dodatkowo może to coś komuś podsunie na myśl że jak ustawiam na tryb czasowy i przekręcam tym do ustawiania czasu to włącza za każdym razem wycieraczki jednorazowo po czym dalej nie działają.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 09-02-2022, 21:20   

To może jednak masz czujnik deszczu tylko wysechł żel. Czujnik powinien być na lusterku od strony szyby, powinno być go widać na szybie od zewnątrz. U mnie w Lagunie zależy co jest wybrane w programie serwisowym, jak opcja z czujnikiem to działa na podstawie czujnika deszczu a jak czujnik wyłączony to działa czasówka.

Uwex 
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Wysłany: 10-02-2022, 08:33   

raddim napisał/a:
Czym kleiłeś ?

klej do szyb samochodowych.

Odpowiedz do tematu