|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] świeci się kontrolka ABS + kontrola trakcji |
Autor |
Wiadomość |
Maciek_mitsupaj
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3.2 3D 2006
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-02-2022, 22:31 [3.2 DID] świeci się kontrolka ABS + kontrola trakcji
|
|
|
Pacjent P3 3,2 2006 A/T. Kilka dni temu zapaliły się kontroli ABS i obie kontroli trakcji. ABS nie działa. Mam słaby alternator - nie ładuje/słabo ładuje na niskich. Czy to może byc przyczyna? Jakieś inne pomysły / porady? |
|
|
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
|
Wysłany: 15-02-2022, 22:08
|
|
|
Może być, dokładnie taki objaw miałem w Citroenie przy padniętym alternatorze, chwilę potem było już też po akumulatorze 🙄 |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1923 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 16-02-2022, 08:20
|
|
|
A może pompa ABS. W Lancerach stały punkt, elektronika pada. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 16-02-2022, 14:07 Re: świeci się kontrolka ABS + kontrola trakcji
|
|
|
Maciek_mitsupaj napisał/a: | Pacjent P3 3,2 2006 A/T. Kilka dni temu zapaliły się kontroli ABS i obie kontroli trakcji. ABS nie działa. Mam słaby alternator - nie ładuje/słabo ładuje na niskich. Czy to może byc przyczyna? Jakieś inne pomysły / porady? |
Czujnik ABS, moze mało płynu w zbiorniczku, czujnik skęrtu pod kierownica, zwarcie w kostec na haku itd. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|