[Cari 1.8] Biegi-co sie stao sie |
Autor |
Wiadomość |
Nieledev [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2007, 20:31 [Cari 1.8] Biegi-co sie stao sie
|
|
|
A to sie pewnie zdziwie jak trafie do mechanika i on mnie fachowo uświadomi co i jak, a na razie...
Nie dalej jak przedwczoraj małżonka bohatersko przejechała przez sięgającą progów kałużę wielką niczym akwen wodny o znaczeniu strategicznym i...dwójki trza szukać było..I jedynki też...Wczoraj uskuteczniałem trasę-jedynka wchodzi z trudem, dwójki trza było szukać, a jak sie znalazła to wybijało. Przepyrałem dzisiaj temat biegów ile sie dało i parę opcji w głowie mię świta. Ale żeby smieszniej było, to tulejki w lutym wymienione, więc zgłupiałem troszkę...U mechaniora bedę w piatek, zatem przede mną jeszcze trzy dni przebijania się przez miasto w szczycie z akcją przytrzymawania dwójki, żeby mi jej nie wybiło i szukaniem jedynki...Albo odwrotnie.Średnia przyjemność normalnie i ten dreszcz emocji-co powie mech..Pewnie napiszę co powie...I za ile... |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2007, 20:55
|
|
|
tulejki powie mechanik |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 04-06-2007, 21:29
|
|
|
po co od razu smigać do mechaniora...sam sprawdz te tulejki..może nie nasmarowałeś...śmignęłeś przez kałużę, syf się dostał i teraz blokuje...auto na podnośnik lub lewarek i sam zobaczysz o co cho... arturro, powinieneś przepowiadac przyszłość |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
Nieledev [Usunięty]
|
Wysłany: 05-06-2007, 09:09
|
|
|
Może być że to to. Dzisiaj bieg IV poprosił mnie o brutalne traktowanie. Poziom adrenaliny rośnie... |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 05-06-2007, 10:44
|
|
|
Zaprało ci syfem tulejki - albo je od razu wymień albo solidnie karcherem przeleć to może na chwilę pomoże. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 05-06-2007, 23:13
|
|
|
Sebancisz, i jak sie twoj problem zakończył?? będzie to pomocne dla Nieledev'a no i dla innych...chodzi mi o cenę i czy kupowałeś używane części??...pozdrawiam |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Nieledev [Usunięty]
|
Wysłany: 06-06-2007, 16:50
|
|
|
Cięglik, tulejki przód i tył...
Byłem w ASO-jestem świezo stamtąd wrócony:)
Wycenili mnie wszystko na jakieś 350 pln, ale wcześniej za 60 peelenów ów nieszczęsny cięglik (cięgnik) naprostowali-ma trochu pojeździć... No to żem zadzwonił do mecha swego stałego, podał ja co trza pomieniać i czekam ile taniej wyjdzie...
Dzięki Pany za sugestyje i podpowiedzi, zawszeć sie człek czego nowego dowie.
A pozytek z wizyty w "salonie" był też taki, żem se popatrzył na nowe pajero...Mon Dieu.... |
|
|
|
 |
|