|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem ze sprzęgłem |
Autor |
Wiadomość |
Biedrona97
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 1 2.0t
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-03-2022, 09:00 Problem ze sprzęgłem
|
|
|
Witam, w moim Outlanderze 1 2.0t stała się rzecz bardzo dziwna ponieważ wczorajszego wieczoru chcąc dać do odcięcia obrotomierz wyszedl poza skale i tego odcięcia nie było. I przechodząc do sedna sprawy po chwili gdy chciałem ruszyć okazało się że pedal sprzęgła jest twardy i nie idzie go wcisnąć. Położyłem się pod samochód i zobaczyłem że wysprzeglik jest wypchnięty do końca i nie idzie go cofnąć a ruszając łapa od sprzęgła słychac tylko metaliczny dźwięk. Moje pytanie jest takie czy może ktoś miał jakiś podobny przypadek lub wie co mogło się stać. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
luk2501
Forumowicz
Auto: outlander I 2,0 16v
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Paź 2016 Posty: 175 Skąd: podkarpacie
|
Wysłany: 06-03-2022, 12:43
|
|
|
Odkręć wysprzęglik to dwie śruby i zobaczysz co się stało. Czy będziesz mógł ruszyć łapą od sprzgła czy nie. |
|
|
|
 |
roger18sx
Forumowicz
Auto: OUTLANDER 2.0T
|
Wysłany: 11-03-2022, 22:20
|
|
|
Sprzęgło z dociskiem ciagnionym , mogła się łapa rozpiać więc i siłownik wyszedł na maxa. |
|
|
|
 |
|
|