Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Carisma 1.8 GDI Skrzynia i tajemnicze stuki pod maską
Autor Wiadomość
Smento 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 99 rok manual
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 04-05-2022, 19:36   Carisma 1.8 GDI Skrzynia i tajemnicze stuki pod maską

Witam jakiś czas temu zakupiłem te piękna maszynę z jeszcze tamtej ery
(1999r), kolor piękny bo złoty, zrobiłem z 10tys i zaczęło się wszystko od tej pory stuki pod maską jakby zawór, nie wiem sam, podobno gdzieś mi powiedzieli że mogę tak jeździć żeby olej częściej zmieniać na 5w30 ale nic nie dało wysprzeglik padł i teraz skrzynia i pytanie moje jest takie, skrzynia działa ale ledwo a szykuje mi się podróż większa w serwisie podali mi model skrzyni jaki powinienem kupić, mianowicie :
"F5M42-1-R7A2" w necie na allegro i olx są tylko z oznaczeniami
"KF5M42-1-R7A2" do modelu "DA2A" stąd pytanie się nasuwa czy taka skrzynia będzie się nadawać ? Czy jak czytałem w innych postach szukać takiej od Volvo S40? Czy ta KF5... Będzie ok i czy te postukiwanie w silniku to raczej poważna sprawa ? Pozdrawiam wszystkich, jeżeli powtórzyłem temat to bardzo przepraszam, jakby ktoś chciał pomóc pisać (518-248-077) chętnie przyjmę trochę wiedzy na temat tych cudownych aut :)

Odpowiedz do tematu