Nakładki na nadkola |
Autor |
Wiadomość |
JawkaM
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 2019
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-09-2019, 00:38 Nakładki na nadkola
|
|
|
Cześć, czy bawił się ktoś z Was w zakładanie takich plastikowych czarnych nakładek na nadkola jakie są teraz w standardzie montowane do wersji ASX Intense?
Chodzi mi o coś takiego:
Nie chodzi mi o jakiś wiejski tuning i chrom, tylko i wyłącznie o coś podobnego do oryginału albo oryginał. Widzę że na wybranych aukcjach allegro albo ogłoszeniach OLX można znaleźć takie elementy, ale mają one specjalne zaczepy do montowania w otworach błotników.
Zastanawiam się czy jest jakaś inna i skuteczna metoda montażu czegoś takiego i czy poza oryginalnymi nakładkami ktoś oferuje coś bardzo podobnego.
Bawił się ktoś z tym może?
Wydaje mi się że może to być przydatne w przypadku korzystania z kół 18", jak na zdjęciach powyżej, ponieważ mogą być na limicie jak chodzi o wystawanie poza obrys auta, jeśli nie zastosuje się tych nakładek, które jakby nie było poszerzają nadkole o ~1.5cm. |
|
|
|
 |
adek
Forumowicz adek
Auto: ASX
Pomógł: 7 razy Dołączył: 17 Wrz 2019 Posty: 137 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-09-2019, 15:12
|
|
|
Witam Wszystkich,
podpinam się pod temat gdyż sam rozważam zakup takich nadkoli. Oryginalne kosztują powyżej 2,5 tys. i są wkręcane (z tego co widziałem) natomiast te z aledrogo niby na klips i za około 200 zł ale jak to wygląda i czy są problemy to nie wiem. Najgorsze, że mało tego na serwisach więc nie ma jak sprawdzić organoleptycznie. |
|
|
|
 |
Laknat
Forumowicz
Auto: ASM MY17
Pomógł: 13 razy Dołączył: 27 Lis 2018 Posty: 429 Skąd: Polska
|
Wysłany: 17-09-2019, 17:06
|
|
|
Zwróćcie uwagę, że pod takie nieoryginalne będzie się na pewno dostawała woda i błoto i z czasem korozja zje wam błotniki. Pytanie, czy warto zatem kupować coś takiego? |
|
|
|
 |
bob1969
Forumowicz

Auto: ASX MY'19 [4A92]
|
Wysłany: 17-09-2019, 18:20
|
|
|
Oryginalne mają uszczelki, ja bym radził porównać w salonie żeby nie było jak pisze kolega wyżej. |
|
|
|
 |
JawkaM
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 2019
|
Wysłany: 18-09-2019, 09:06
|
|
|
Tak, wszystko się zgadza, są tam uszczelki (taka jakby pianka) oraz na wewnętrznej części osłony są takie spinki, to nie są wkręty.
Wydaje mi się, że nie warto wiercić otworów samodzielnie z wiadomych powodów, więc jeśli ktoś będzie rozważał założenie takich nawet oryginalnych nakładek pozostaje tylko opcja przyklejenia tego na jakiejś mocnej taśmie dwustronnej 3M. |
|
|
|
 |
pitt63
Forumowicz pitt63
Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky Ed
Pomógł: 19 razy Dołączył: 24 Lut 2020 Posty: 516 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 12-05-2022, 08:20
|
|
|
Widzę, że temat tak jakby zamarł jakiś czas temu. Czy nikt nie kontynuował tematu nakładek? Też się nad nimi zastanawiam. |
_________________ piotr57 |
|
|
|
 |
zbigniew77
Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1,6 MIVEC 2018r
Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Sty 2019 Posty: 208 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 12-05-2022, 18:45
|
|
|
Podpinam się pod temat ..ale nie jestem zwolennikiem takich nakładek.Zgodzę się z moim przedmówcą ..Laknat". Tego typu nakładki trzymają wilgoć. Z czasem zbiera się tam kurz który w połączeniu z wodą jest zwykłym błotem trzymającym wilgoć.Proszę zwrócić uwagę na wypowiedzi innych urzytkowników o rdzewiejących klapach bagażnika ASX w okolicy tablic rejestracyjnych.!!! właśnie tablice nakręcane są na plastikowe nakładki pod którymi nieustannie zbiera się wilgoć i niestety robi swoje. |
_________________ Zbigniew
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
 |
|
|
|
 |
|