Nadmuch na kabinę |
Autor |
Wiadomość |
rafinx
Nowy Forumowicz
Auto: L 200
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-06-2022, 09:28 Nadmuch na kabinę
|
|
|
Dzień dobry.
Dawno dawno byłem tu na forum jako posiadacz świetnego auta pajero pinin.
Teraz jestem jako posiadacz L200 z 2004 r i mam pytanie dotyczące nadmuch na kabinę.
Konkretniej to jego brak , na szybę jest , na nogi jest a na kabinę w zasadzie nie ma.
Czy jest ktoś w stanie mi podpowiedzieć jak do tego problemu się dobrać i ewentualnie przekaże mi jakąś instrukcję?
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
|
Wysłany: 02-06-2022, 12:38
|
|
|
Najprawdopodobniej albo jest uszkodzony silniczek klap nawiewu, albo niedrożny kanał. Czy przy zmianach kierunku nawiewu wyczuwasz jakąś dziwną pracę mechanizmu, np. chrobotanie przy zmianach położenia klap itp? |
|
|
|
 |
rafinx
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-06-2022, 14:19
|
|
|
Nie nie wyczuwam nic, wszystko przebiega płynnie tylko tyle , że nie dmucha na auto.
W sumie to nie wiem jak mocny jest nadmuch ale jak dmucha np na szybę i jest na full to mam wrażenie , że słabo dmucha tzn wydaje mi się że powinno mocniej. Ale na auto nie dmucha w
ogóle.
AAA dodam że mam climatronicka |
|
|
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
|
Wysłany: 03-06-2022, 11:56
|
|
|
A może masz rozszczelnione przewody powietrzne?.. |
|
|
|
 |
rafinx
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-06-2022, 13:04
|
|
|
Nie działało na kabinę a działało na nogi i szybę.
Pofatygowałem się pod kierownicę i mam teraz na szybę i na kabinę i jest o wiele mocniejszy nadmuch.
Nie mam za to na nogi bo ...
element "1" kręci elementem "2" które znowu przesuwa po rowku element "3" i w elemencie "3" przez to takie zagięcie nie ma jakby siły przepchnąć jak delikatnie pomogę palcem to idzie.
Podejrzewam , że te plastiki się trochę wyrobiły albo ktoś przy tym majstrował i sa troszkę odkształcone dlatego nie do końca pasują i jest opór.
Element "2" zdjąłem z "1" i "1" palcem przesunąłem do góry i mam jakby odłączone nogi.
Wszystko elegancko się przełącza ale tylko na szybę i kabinę.
Darmowy hosting foto więc jak ktoś chce niech sobie zapisze foto bo za parę dni pewnie zniknie. Może komuś się przyda. |
|
|
|
 |
|