|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Samoczynnie uruchamiająca się klimatyzacja |
Autor |
Wiadomość |
bornar
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 2009 1.3 95 KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-06-2022, 13:19 Samoczynnie uruchamiająca się klimatyzacja
|
|
|
Cześć.
Pacjent COLT 2009 1.3 95 KM 3d
Kupiłem Colta półtora roku temu z niesprawną klimą o czym nie wiedziałem. Wreszcie zdecydowałem się naprawić i działa świetnie. Okazało się, że czynnik cały wyciekł z powodu pęknietego skraplacza co zostało wymienione oraz przeprowadzono prace serwisowe.
Ostatnio zauważyłem, że przy wyłączonej klimie słychać charaktersytczne kliknięcie (takie samo jak przy włączaniu klimatyzacji) oraz obroty wtedy ewidentnie zmieniają się na wyższe przy jałowym biegu. Zdziwiłem się ponieważ mimo braku włączonej klimy i 33 stopniach na zewnątrz wiało z nawiewników ewidentnie zimne powietrze (nie mogła być to pozostałość po włączonej klimie ponieważ samochód dopiero uruchomiłem pierwszy raz pod wieczór)
Na 100 % klima się załącza bez mojej ingerencji pochodzi 2-3 minuty wyłącza się na około 2-3 minuty i tak cały czas. Czy może być coś nie tak z elektroniką i jechać do serwisu który mi to naprawiał w zeszłym tygodniu, czy może trzeba jakoś zresetować klimię (czytałem, że niektóre auta innych marek mają automatyczne włączanie, które trzeba zresetować)
Z góry dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21006 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 28-06-2022, 18:22
|
|
|
W niektórych modelach mitsu jest tak, że jak masz ustawiony nawiew na szyby to działa klima z automatu. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 03-07-2022, 16:56