|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Carisma] Malowanie lub kupno elementu |
Autor |
Wiadomość |
Slawomirs82
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 gdi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-07-2022, 20:03 [Carisma] Malowanie lub kupno elementu
|
|
|
Witam serdecznie.
Opiszę problem. Moja Carisma po lifcie ma zmatowiałą maskę. Mat pojawił się po zdjęciu dość dużej naklejki. Wygląda to nieestetycznie. Pytanko czy polerka coś da czy lepiej pomalować? Nie wiem kompletnie ile biorą za pomalowanie. Czy może kupić inną maskę w kolorze? Tu pojawia się problem. Ja mam kolor p82 bordowy. Jest wiele ofert, co mają tę maskę. Jedne oferty z nr koloru są z wysyłką, z tym że maska jest do pomalowania, więc się nie opłaca. Inne oferty na zdjęciach prezentują w kolorze takim samym co mam ja z tym że nie potrafią wskazać nr koloru. Jazda 200 km do punktu i oględziny i ewentualny powrót bez kupna mijają się z celem przy dzisiejszych kosztach paliwa. Aczkolwiek z tego punktu gość przysłał mi nr VIN. Ten numer to XMCLRDA2AYF044402. Czy da się odczytać nr koloru? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam |
|
|
|
|
apg2312
Mitsumaniak
Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 89 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2308 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 26-07-2022, 22:49
|
|
|
Slawomirs82 napisał/a: | czy polerka coś da |
Powinna. Spróbuj. No chyba, że był to jakiś paskudny klej, który "wżarł" się w lakier bezbarwny/akryl. Ale od polerki bym zaczął. Osobiście, jeśli masz maszynkę do polerowania i wiesz jak to robić, albo pojechałbym na jakiś warsztat lakierniczy.
Slawomirs82 napisał/a: | Nie wiem kompletnie ile biorą za pomalowanie |
Sporo. Na Śląsku średnio za element od ok. 400-450 zł w górę. Zależy jaki warsztat, zależy gdzie. Może być więcej, może być mniej, najprościej podjechać i zapytać. Przysłowiowy garażowy Janusz powinien być tańszy, ale jakoś nie polecam
Slawomirs82 napisał/a: | Aczkolwiek z tego punktu gość przysłał mi nr VIN. Ten numer to XMCLRDA2AYF044402. Czy da się odczytać nr koloru? |
https://japancars.ru/index.php?route=catalog/mitsubishi&area=M60&cat=C606C003D&mdl=DA2A&clf=LNUCL6&vin=XMCLRDA2AYF044402&cfg_id=1 |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem... |
|
|
|
|
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.
Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 811 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20840 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 27-07-2022, 04:44
|
|
|
Slawomirs82 napisał/a: | Aczkolwiek z tego punktu gość przysłał mi nr VIN. Ten numer to XMCLRDA2AYF044402. Czy da się odczytać nr koloru? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam |
Z vinu nie odczytasz koloru.
Poproś o fotkę tabliczki znamionowej z komory silnika. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
|
|
|
|
|
|
|