Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Układ chłodzenia pajero 2.5
Autor Wiadomość
StyropJan 
Nowy Forumowicz
Mistrz

Auto: Mitsubishi pajero1 2.5td 1989
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-08-2022, 15:01   Układ chłodzenia pajero 2.5

Witam forumowiczów, mam problem z demontażem metalowej rurki układu chłodzenia biegnącej od obudowy termostatu za silnik do króćca od nagrzewnicy, silnik 4d56 z pajero 1. Potrzebuję ja wydobyć w całości a nie chce niepotrzebnie rozbrajać silnika. Czy ktoś z was ja kiedyś demontował i może mi poradzić co trzeba tym celu wykręcić? Jeśli możliwe proszę o szybką odpowiedź.Dziekuje i pozdrawiam.

PaulekKoston 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi outlander
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-02-2023, 15:42   

Przede wszystkim taka czynność wymaga ostrożności i dokładnego postępowania, aby uniknąć uszkodzenia innych elementów układu. Jest cały proces tego, który składa się na Przygotowanie, Odpinanie - Odepnij przewody zaciskowe i klamry mocujące rurkę, jeśli są na niej zamontowane. Następnie usuń płyn chłodniczy z układu chłodzenia, aby zapobiec wyciekowi i zanieczyszczeniom. Jezeli chodzi o samo wydobycie rurki to wygląda to tak, że musisz delikatnie obrócić i pociągnąć rurkę metalową z układu chłodzenia. Jeśli rurka jest trudna do usunięcia, możesz spróbować użyć specjalnego narzędzia, takiego jak wytrych, aby pomóc w jej wyciągnięciu. Swoją drogą tez a zamierzam się trochę pobawić tego typu rzeczami. Muszę tylko zapewnić sobie jakieś dobre oświetlenie ledowe albo reflektory [Edit].
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 27-02-2023, 08:58, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu