Spoiler |
Autor |
Wiadomość |
SK666
Forumowicz

Auto: BYŁ:Outlander III Pb CVT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-06-2017, 23:02
|
|
|
Tafla napisał/a: | tomoman napisał/a: | Tylko to chyba raczej niemożliwe, żeby taśma to utrzymała? |
Możliwe, jak się da dobrą taśmę na dużej powierzchni to obstawiam, że szybciej tworzywo albo lakier by się oderwał a nie taśma. |
W domu mam duże ciężkie lustro przyklejone na taśmie do kafelek w łazience. Wisi tak już ze 3 lata i trzyma się całkiem dobrze.
Może i ten spojler podtaśmowany też jest? - nie wiem, nie widać. Za to śruby widać bardzo dobrze. |
|
|
|
 |
Amstaf11
Forumowicz Amstaf11
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 14-06-2017, 18:01
|
|
|
Hey
Chciałem zameldować że, po bólach wczoraj zamontowali mi znajomi czujniki cofania przód plus tył oraz gniazdo 12v z układem zabezpieczenia przed rozładowaniem aku w bagazniku.
tak oryginał
tak u mnie ( chyba lepiej bo mnirj widać )
Ponieważ mam wersję city style wyświetlacz przednich czujników jest przy lewym słupku natomiast tylny wyswietlach jest na podsufitce w okolicy tylnej lampki ( widać go w lusterku )
Jeszcze tylko oklejenie dachu i KONIEC
A tu jeszcze gniazdo 12v tak jak w modelu MR2017. Zabezpieczenie rozładowania w plastiku nadkola. Wszystko podłączono osobnym przewodem przez bezpiecznik do aku pojazdu. Uważam b.pożyteczna rzecz na wyjazd do podłączenia lodówki.
 |
|
|
|
 |
mnerd
Forumowicz
Auto: Outlander 2,0 cvt 4WD '16
|
Wysłany: 16-06-2017, 11:07
|
|
|
Mam problem ze spoilerem. Przymierzam go i wygląda na to, że po przyklejeniu powstanie elegancka niecka na wodę, która nie będzie miała którędy odpłynąć. Jak macie to rozwiązane? |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5361 Skąd: Pińczów TPI
|
Wysłany: 16-06-2017, 11:46
|
|
|
Amstaf11, to Outlander III nie ma gniazdka 12V fabrycznie w bagażniku? jestem zaskoczony |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
Tafla
Forumowicz Tafla
Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Lut 2017 Posty: 149 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 16-06-2017, 12:22
|
|
|
Bzyk_R1 napisał/a: | Amstaf11, to Outlander III nie ma gniazdka 12V fabrycznie w bagażniku? jestem zaskoczony |
Też byłem pewien że jest. Spradziłem i faktycznie mam. No ale ja mam MY17. |
|
|
|
 |
arokub
Forumowicz
Auto: OIII
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Mar 2017 Posty: 157 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 16-06-2017, 13:55
|
|
|
MY17 ma gniazdko w bagażniku, a MY16 nie. Jak się szykowałem powoli do zakupu w zeszłym roku (czyli był dostępny MY16) to się dowiedziałem, że mogą mi doinstalować, jeśli miałbym takie życzenie. |
|
|
|
 |
Amstaf11
Forumowicz Amstaf11
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 19-06-2017, 12:50
|
|
|
Ahoj
wszystko się to zgadza MR16 nie ma a MR17 ma. Jak jedziesz z majdanem ( lodówki ) to brakuje gniazdek Przedtem koło lewarka była nawigacja w schowku lodówka a gdzie telefon?... przez złodziejki sprzęt się grzeje lub nie ma styku i duuu.... Po za tym w O3 po wyłączeniu silnika wszystko umiera teraz po podłączeniu do gnazdka w bagażniku wszystko działa (bo gniazdo jest niezależne) przy czym brak ryzyka rozładowania aku ze wzgledu na zainstalowany dodatkowy moduł rozłączający gniazdo poniżej zadanej wartości Trochę skomplikowane ale działa....
Co do spojlera to faktycznie jest mała miseczka na wodę przy spojlerze, ale spojler jest na skosie klapy a mocowany jest do plastiku a nie do blachy tak więc nie zardzewieje...chyba:mrgreen: |
|
|
|
 |
tas
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander LE 2.4 FWD CVT
|
Wysłany: 26-07-2019, 08:22
|
|
|
Witam,
nabyłem oryginalny spoiler do O3 i jestem przed montażem. Informacyjnie załączam zdjęcia, jak on wygląda od wewnątrz:
Spoiler 1
Spoiler 2 Spoiler 3
Spoiler 4
Jak widać, oryginalnie montowany jest nie tylko na taśmę dwustronną, ale również na śruby. W tym jedna śruba jest na stałe w spoilerze (centrująca), a pozostałe są wkręcane (boczne).
Myślałem o montażu na klej do szyb, żeby nie dziurawić karoserii, ale wymagałoby to ścięcia tej środkowej śruby. Poza tym jest to śruba, która ustawia spoiler po środku (Mitsubishi załącza papierowe szablony do wycięcia i wykonania prawidłowych dziur, aby wszystko wyszło równo).
Instrukcja
Zastanowię się, jak to ostatecznie zamontować i dam znać. |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 27-07-2019, 16:41
|
|
|
tas napisał/a: | Zastanowię się, jak to ostatecznie zamontować i dam znać. | Nie kombinuj, tylko rób tak jak podano w instrukcji. |
|
|
|
 |
tas
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander LE 2.4 FWD CVT
|
Wysłany: 30-07-2019, 12:04
|
|
|
Obyło się bez wiercenia.
Śruba ścięta i podmalowane miejsce po niej:
Foto 1
W trakcie montażu (nałożony klej do szyb pomiędzy fabryczne paski taśmy dwustronnej):
Foto 2
Efekt końcowy:
Foto 3
Jeśli odpadnie, to dam znać, ale sprawia wrażenie, że można za niego holować.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
jaspero
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander
|
Wysłany: 15-02-2020, 13:37
|
|
|
tas napisał/a: | Obyło się bez wiercenia.
Śruba ścięta i podmalowane miejsce po niej:
Foto 1
W trakcie montażu (nałożony klej do szyb pomiędzy fabryczne paski taśmy dwustronnej):
Foto 2
Efekt końcowy:
Foto 3
Jeśli odpadnie, to dam znać, ale sprawia wrażenie, że można za niego holować.
Pozdrawiam |
Czy jest możliwość wrzucenia zdjęć na trwalszym serwerze niestety chyba opuściły już serwer.
[ Dodano: 08-03-2020, 20:54 ]
Chinole przysłali szary, zamawiałem czarny no i zwrócili kasę więc jakby ktoś był zainteresowany to zapraszam. |
_________________ Mitsubishi Outlander 2018 Limited Edition |
|
|
|
 |
kalisiaq
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 2.0 DiD
|
Wysłany: 06-09-2022, 09:57
|
|
|
Czy ktoś z Szanownych Kolegów ma dostęp do oryginalnych części? Interesuje mnie zakup spoilera klapy tylnej OEM: MZ575337EX (kolor Amethyst Black X42).
[ Dodano: 19-04-2023, 14:49 ]
Czy oryginalny spoiler koloru amethyst black x42 mocno będzie różnił się od ruby black x40?
[ Dodano: 19-04-2023, 14:52 ]
Czy oryginalny spoiler koloru amethyst black x42 mocno będzie różnił się od ruby black x40? |
|
|
|
 |
|