|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bizi78 02-11-2021, 14:41 |
Brak bluetooth w MGN po dłuższym czasie wyłączenia z jazdy |
Autor |
Wiadomość |
Baal71
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi SpaceStar
Kraj/Country: Denmark
|
Wysłany: 02-11-2021, 14:22 Brak bluetooth w MGN po dłuższym czasie wyłączenia z jazdy
|
|
|
Witam
Mam problem z BT w misiu mojej żony - otóż miała stłuczkę i z przyczyn od nas niezależnych auto czekało na naprawę 2 i pół miesiąca u lakiernika na placu.
Obecnie po odebraniu go od lakiernika próbowałem sparować z BT auta komórki niestety nie jest to możliwe.
Gdy wybieram opcję telefon wyskakuje komunikat iż nie został sparowany z MGN żadne urządzenie i pyta czy chcę sparować nowe i podaje mi opcje <TAK> zaszażone oraz <NIE> które mogę nacisnąć - wychodzi że mogę tylko nacisnąć NIE i kiszka ...
również w opcjach multimedii mam wyszażoną funkcję multimedia BT.
Może ktoś coś?
nie mam pojęcia o co camman |
|
|
|
 |
adimalek
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-09-2022, 14:36 Brak bluetooth w MGN po dłuższym czasie wyłączenia z jazdy
|
|
|
Witam,
Mam podobny problem z BT w swoim MGN. Najpierw BT był aktywny tylko przez kilka minut od uruchomienia auta, a po kilku miesiącach ikona na ekranie zrobiła się nieaktywna.
W zeszłym roku byłem z tym tematem w ASO. Panowie w serwisie powiedzieli mi, że moduł BT jest uszkodzony i oni nie są w stanie wymienić go na nowy, ponieważ do MGN nie ma części zamiennych. Taka informacja w ASO kosztuje 150 zł. Doradzili mi również, żeby zamontować w aucie radio z androidem.
Pisałem też maile do różnych serwisów sprzętu audio, ale otrzymywałem od nich taką samą odpowiedź co w ASO. Jeden serwis odpisał mi, że spróbuje podjąć się naprawy MGN. Naprawa polegała na wylutowaniu i wlutowaniu modułu BT ponownie w płytę główną. Operacja nie pomogła i panowie serwisanci już nie próbowali znaleźć innej przyczyny problemu. Po pewnym czasie, po próbie naprawy, BT w radiu uaktywnił się na tydzień.
Obecnie używam dodatkowego zestawu głośnomówiącego, a numery telefonów wybieram przez Android Auto/Apple Car Play.
Czy może przez ten czas udało Ci się znaleźć rozwiązanie problemu? |
|
|
|
 |
Mirecc
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-01-2025, 23:00
|
|
|
Identyczny problem, wymiana modułu BT 8785A084 nie pomogła (może używany też zepsuty, jeszcze nie wiem). Resetowania MGN nic nie daje, w menu serwisowym nic nie ma. Może jednak problem w samym MGN jest. Albo kable coś nie stykają? |
|
|
|
 |
|
|