|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ksenony bez spryskiwaczy |
Autor |
Wiadomość |
Janke
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 3.0 V6, 2007
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-09-2022, 11:13 Ksenony bez spryskiwaczy
|
|
|
Hej,
Jak kupowałem mojego Outlandera, Pan diagnosta uparł się, żę nie mam co się martwić brakiem spryskiwaczy świateł bo to nie ksenony tylko żarówki o takiej barwie światła. Po zakupie już okazało się, że to ksenony Niestety właśnie jeden z nich się przepalił i stanąłem przed poważną decyzją, zostawiać ksenony czy wymieniać całe światła, opcje mam natępujące:
1. Kupno lamp na klasyczne żarówki za około 1000 zł ale pytanie, czy to kwestia plug&play czy instalacja jest przygotowana pod ksenony i to dopiero początek problemów?
2. Wymiana żarników za 300-400 zł i modlenie się, że przejdę przegląd
3. Montaż spryskiwaczy (ale to chyba w ogóle sporo roboty).
Auto pierwotnie na rynek amerykański, ksenony wyglądają na fabryczne.
Przerabiał ktoś może ten temat i mógłby podzielić się wrażeniami/coś doradzić?
Dzięki
Janke |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11139 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 16-09-2022, 17:39
|
|
|
Jak ksenon fabryczny, to zostawić, i dołożyć spryskiwacze. Zwykła żarówka świeci marnie w porównaniu do ksenonów. |
|
 |
Janke
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 3.0 V6, 2007
|
Wysłany: 16-09-2022, 22:20
|
|
|
A temat dołożenia spryskiwaczy nie jest jeszcze bardziej skomplikowany i droższy niż wymiana lamp? Napewno trzeba wymienić zderzak, cały system spryskiwaczy, zbiorniczek, potencjalnie też pompka. Przerabiał to ktoś w praktyce? |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11139 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 17-09-2022, 10:23
|
|
|
Nie wiem ile będzie kosztowało zamontowanie spryskiwaczy, ale dobre światła to skarb. Spryski można zaadoptować z innego auta, i wpasować w zderzak który posiadasz. Zbiornik na pewno do wymiany, bo tam powinny być dwie pompy. |
|
 |
|
|