Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana żarówek mijania na led
Autor Wiadomość
pawcio1813 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitshubishi Outlander III
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-10-2022, 21:43   Wymiana żarówek mijania na led

Witam serdecznie , rozważam wymianę żarówek świateł mijania h7 na led a dokładnie na Osram LEDriving XTR? Stosował ktoś ? Będzie wyrzucało błąd spalonej żarówki ?

apg2312 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Wysłany: 17-10-2022, 23:31   

https://www.osram.pl/ecat...44/ZMP_4062883/

Typ produktu (on-road lub off-road) Off-road ≙ H7

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 18-10-2022, 10:06   

Info z karty produktowej:

Cytat:
Produkty te nie posiadają homologacji ECE. Oznacza to, że nie mogą być wykorzystywane w żadnych zastosowaniach
zewnętrznych w pojazdach poruszających się po drogach publicznych.Wykorzystanie na drogach publicznych może być
podstawą do zatrzymania dowodu rejestracyjnego lub utraty ochrony ubezpieczeniowej. W niektórych krajach jest zakazana
sprzedaż i używanie tych źródeł światła. Prosimy o kontakt z lokalnym dystrybutorem w celu ustalenia dostępności w
danym kraju.
Szczegółowe informacje na temat gwarancji na stronie: www.osram.pl/am-gwarancje

To masz 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2012 2.2DID AT
Wysłany: 18-10-2022, 13:19   

Kusiło mnie kilka razy, by w poprzednim aucie zamiast żarówek mijania halogenowych zastosować LEDy, jednak zauważając na drodze auta w których dokonano takiego zabiegu i które często w związku z tym mnie oślepiały temat odpuściłem.
Natomiast dwa dni temu, do Outlandera kupiłem ledy HB3 jako drogowe. Drogowe są oświetleniem, które z zasady oślepia by zapewnić możliwie najlepszą widoczność kierowcy. Świateł tych nie używa się mając w zasięgu ich działania innych użytkowników drogi. Mimo wszystko ich zastosowanie nie jest zgodne z przepisami jednak uważam to za rozsądne i nie szkodzące nikomu rozwiązanie.

[ Dodano: 18-10-2022, 13:31 ]
pawcio1813 napisał/a:
Witam serdecznie , rozważam wymianę żarówek świateł mijania h7 na led a dokładnie na Osram LEDriving XTR? Stosował ktoś ? Będzie wyrzucało błąd spalonej żarówki ?

Kup Tungsram Megalight Ultra +120%(chyba teraz marketingowcy ściemniają nawet więcej procent) i będziesz miał dobrą widoczność i przy okazji jasne światło.
Są wysilone, więc jeśli dużo jeździsz to potrafią spalić się po 4-5 miesiącach, ale zapewniają dobrą widoczność i ładnie wyglądają.
Z drugiej strony wszystkie halogeny po kilku miesiącach wypalają się i dają mniej światła, jednak mało kto z tego powodu wymienia działąjące żarówki na nowe, a raczej dopiero po przepaleniu tych pierwszych.
W poprzednim aucie, kilkumiesięczne, sprawne, wyżej wymienione żarówki halogenowe wymieniłem na identyczne nowe i różnica była zauważalna, na plus dla nowych.

Odpowiedz do tematu