|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[I 2.0T] Zamierzam kupić O1T |
Autor |
Wiadomość |
klosskuba
Nowy Forumowicz
Auto: LANCER 1,8 mivec
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-10-2022, 18:40 [I 2.0T] Zamierzam kupić O1T
|
|
|
Cześć Jestem tu nowy, choć czytam forum dość regularnie, w związku z tym chcę się przywitać, co niniejszym czynię.
Wracając do tematu, postanowiłem kupić turbiaka. I w związku z tym zamieszczam taki post. Może ktoś, coś? Może już oglądaliście na żywo to co jest w necie?
Budżet dość elastyczny. może byc i duży. W końcu jak każdy chcę zakupić igięłke, perełkę najlepiej jak by był lepszy od nowego
Pozdrawiam. Kuba |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5359 Skąd: Pińczów TPI
|
Wysłany: 01-11-2022, 08:51
|
|
|
Będzie piękna sztuka ale dopiero za pół roku (chodzi o względy podatkowe) a jeżeli chodzi o aktualną ofertę na olx (24 sztuki na dzień 1 listopada) to chyba trzeba omijać Borowie, Opoczno Radom i te 2 kolorowe wynalazki. Wszystkie dość długo stoją i jakoś nikt się nie kwapi żeby je kupić. Moje ostatnie 2 typy znikły bardzo szybko pomimo tego że jeden był najdroższy na olx a drugi był bardzo sensownie prowadzony a żadnego nie widziałem na żywo. W mailach z zapytaniem do mnie ostatnio prym wiedzie niebieski z Polańczyka ten 270km, oraz srebrny z Poznania. To tak nawiasem jakbyś pytał czym się ludzie interesują (którym egzemplarzem). |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
Auto: Toyota/mitsu
|
Wysłany: 01-11-2022, 09:01
|
|
|
Cytat: | chyba trzeba omijać Borowie |
Widziałeś ?
klosskuba napisał/a: |
Budżet dość elastyczny. może byc i duży. W końcu jak każdy chcę zakupić igięłke, perełkę najlepiej jak by był lepszy od nowego
Pozdrawiam. Kuba |
Musisz się zmierzyć z rzeczywistością polską wykreowaną przez Moto Januszy i tu budżet niestety ale niekoniecznie uratuje Cię przed nieudaną wycieczką po auto.
Znam 2szt.z ogł.jak chcesz mogę Ci o nich opowiedzieć na PW. |
|
|
|
 |
Bzyk_R1

|
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
|
Wysłany: 01-11-2022, 12:42
|
|
|
Cytat: | ledziu, ja nie ale był ktoś inny i podzielił się wrażeniami |
Oglądał/li/ła?
I co powiedział/a/li ? |
|
|
|
 |
klosskuba
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-11-2022, 13:40
|
|
|
Nie mam jakiegoś ciśnienia, że muszę mieć auto na już, kuszące było by kupić auto od pasjonata z ogarniętymi felerami, których jak czytam nie da się uniknąć kupując auto "dziewicze".
Czy ktoś zna auto z Ostrołęki, które jest na olx?
Jestem samochodziarzem od wielu lat, często znajomi prosza mnie o ocenę auta do zakupu, wydaje mi się, że badziewia nie kupię, realia naszego rynku znam aż za dobrze. Po zdjęciach, bez rozpoznania na miejscu nic się nie da definitywnie stwierdzić. W mojej okolicy to nie ma nic, nawet parcha jakiegoś, wycieczki po całej Polsce są dość uciążliwe, dlatego po cichutku liczę na kolegów.
Odezwał się do mnie forumowicz z konkretną propozycją, którą poważnie rozważam, pomimo pozornie drogiej propozycji.
Cóż, pożiwiom, posmatrim, cierpliwość w tym zakupie może być najważniejszą cnotą. |
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
|
Wysłany: 02-11-2022, 10:28
|
|
|
klosskuba napisał/a: | Nie mam jakiegoś ciśnienia, że muszę mieć auto na już, kuszące było by kupić auto od pasjonata z ogarniętymi felerami, których jak czytam nie da się uniknąć kupując auto "dziewicze".
Czy ktoś zna auto z Ostrołęki, które jest na olx?
Jestem samochodziarzem od wielu lat, często znajomi prosza mnie o ocenę auta do zakupu, wydaje mi się, że badziewia nie kupię, realia naszego rynku znam aż za dobrze. Po zdjęciach, bez rozpoznania na miejscu nic się nie da definitywnie stwierdzić. W mojej okolicy to nie ma nic, nawet parcha jakiegoś, wycieczki po całej Polsce są dość uciążliwe, dlatego po cichutku liczę na kolegów.
Odezwał się do mnie forumowicz z konkretną propozycją, którą poważnie rozważam, pomimo pozornie drogiej propozycji.
Cóż, pożiwiom, posmatrim, cierpliwość w tym zakupie może być najważniejszą cnotą. |
Ten z Olsztyna to szary metalic po modzie ?
Tak naprawdę to trzeba wypytać o szczegóły modów a reszta do weryfikacji na miejscu czyli stan techniki, rdza i stopień ulepienia. |
|
|
|
 |
Bzyk_R1

|
Wysłany: 02-11-2022, 14:45
|
|
|
ledziu, ja się bronię rękami i nogami przed fb ale tam wszystko opisują na bieżąco, nie ma sensu kopiować, jak masz to poczytaj te grupki. Najczęściej to wygląda tak że ktoś wystawia, na fb jest komentowanie i doradzanie, potem ktoś decyduje się jechać obejrzeć na żywo, potem jest relacja z oględzin na fb a na koniec wiadomości do mnie co ja myślę. I ja tutaj opisuję co pocztą pantoflową dociera na końcu do mnie. Dlatego piszę często "chyba" jak osobiście nie oglądałem i nie widziałem wszystkiego. Czasem mam swój typ i wtedy zachęcam do oględzin. Jakby ktoś miał ochotę to zawsze można że mną jechać na oględziny ja nie bronię, ale jak sam wiesz i znasz patologiczny rynek sprzedaży to rozumiesz że od patrzenia na olx do zakupu to daleka droga i czasem nie warto wchodzić w dyskusję i doradzać. |
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
|
Wysłany: 02-11-2022, 17:24
|
|
|
Bzyk_R1 napisał/a: | ledziu, ja się bronię rękami i nogami przed fb ale tam wszystko opisują na bieżąco, nie ma sensu kopiować, jak masz to poczytaj te grupki. Najczęściej to wygląda tak że ktoś wystawia, na fb jest komentowanie i doradzanie, potem ktoś decyduje się jechać obejrzeć na żywo, potem jest relacja z oględzin na fb a na koniec wiadomości do mnie co ja myślę. I ja tutaj opisuję co pocztą pantoflową dociera na końcu do mnie. Dlatego piszę często "chyba" jak osobiście nie oglądałem i nie widziałem wszystkiego. Czasem mam swój typ i wtedy zachęcam do oględzin. Jakby ktoś miał ochotę to zawsze można że mną jechać na oględziny ja nie bronię, ale jak sam wiesz i znasz patologiczny rynek sprzedaży to rozumiesz że od patrzenia na olx do zakupu to daleka droga i czasem nie warto wchodzić w dyskusję i doradzać. |
Niestety nie czytasz tego co pisałem tu wielokrotnie, mamy max zwalony rynek przez Januszy bez podstawowej wiedzy technicznej i motoryzacyjnej. Dlatego powinieneś bazować na tym co zobaczysz a nie na tym co ktoś zobaczył + Wasze ogólne ciągotki to rozdrabniania pewnych tematów pt. a to odcień zły a to lampa nie oryginalna a to coś tam. Prawda jest taka że tych "pewnych" sztuk z for jest promil tego co można kupić. A jak sobie odcedzimy forumowych bajkopisarzy z ich "niby" zadbanymi autami to robi się 0.01% szans na kupienie czegoś.
I dziwie się bo kilka razy tu już krytykowaliście auta które okazało się że były zgodne z opisem i w rezultacie nic ciekawego z nimi się nie stało.
Co do tej sztuki z Borowia to akurat ją znam opiszę Ci krótko bo oglądało ją dwóch panów przed moim przyjazdem. Wsiedli przejechali się i wysiedli, po czym pojechali do domu.
Nie zaglądali pod auto, nie mierzyli mierniikeim, kompletnie nic.
A samo auto jest
- 100% bezwypadkowe nawet lakier oem na każdym elemencie !
- Przebieg do weryfikacji bo auto jest ze Szwecji
- Podstawowe miejsca czyli z tyłu pod rantem drzwi zrobione jeszcze w Szwecji
- Nie ma zaawansowanych ognisk korozji bardziej to wygląda na nalot bo auto długo stało.
- rurka wlewu nie sprawdziłem, sanki ok bez dziur.
- Technicznie wszystko oem silnik i napęd pracują idealnie. Zawias też.
- Auto zjechało z padniętym sprzęgłem (chodzi ok, cicho, nie ciągnie) do którego zaczęto się dobierać jeszcze w Szwecji.
- Wnętrze eleganckie, brak zniszczeń/zadrapań/pęknięć i to bez detalingu !
- Wystawiana jest f.vat marża
Kolejny temat to właściciel auta zna w outlanderach każda śrubkę, kiedyś się nimi bawił ale miłośnicy marki na tyle skutecznie mu uprzykrzyli sprowadzanie tych aut że temat odpuścił. Ta sztuka trafiła się totalnie z przypadku i sprzedaje ją kolega właściciela no bo nie każdy lubi być traktowany w "dziwny" sposób przez znaffcuf z FB.
Jak trafiłby się normalny kupujący to sądzę na spokojnie mógłby dogadać serwis na start a jak mieszkałby w pobliżu to stałe zajecie się autem + pomoc w ewentualnych modach.
Do tego dziwne jest bo niby panowie byli na grupie FB a mogli sprawdzić sobie właściciela auta który jest znany w świecie evo tylko tym jeszcze przed erą dzieci fejsbuka.
Nikt go nie oglądał poza tymi panami no i ja.
Reszta to idiotyczne telefony...
To tyle ze świata miłośników marki którzy jak zawsze staneli na wysokści zadania.
Później ojej nie ma żadnych aut w PL godnych uwagi ciekawe czemu
Teraz czekam na krytkę zacnych forumowiczów
Auta nie polecam.
Na 100% coś trzeba będzie w nim naprawić za jakiś czas.
Na 100% wymaga startera serwisowego bo nie jest wliczony w cenę.
P.S.
Byłem tu kiedyś skrytykowany za napisanie że sprzedaje auta do Niemiec ale "miłośnicy" z FB dotyczą też innych marek.
Ostatnio umieściłem 25 letniego Japońca na FB w stanie fabrycznym to po dwóch tygodniach debilnych nawet nie telefonów tylko !!! smsów wystawiłem je w Niemczech i sprzedałem je w ciągu 2dni a do tego miałem listę chętnych z całej EU.
Nic tylko gratulować. |
|
|
|
 |
klosskuba
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-11-2022, 19:45
|
|
|
Panowie, ja zamierzam kupić auto, które nieuchronnie zbliża się do pełnoletności. W związku z tym, zdaję sobie sprawę co to za sobą niesie. To na czym mi zależy, to aby Miś był: bez dzwona, nie poniszczony, zaszczurzony, z prawdziwym przebiegiem ( niekoniecznie 100k km,), do którego mogę się odnieść finansowo , nie pognity, lecz w tym wieku mogą się pokazać początki rudej, wiadomo, że się ją ogarnie jak jest niewielka. Musi być motor i zespół napędowy "galanten". To są rzeczy kluczowe, które są kosztowne do odtworzenia, albo niemożliwe. Wszystkie elementy typu: rura wlewu, kolektor, wydech, hamulce, sprzęgło, tuleje zawiasu, bak, itp., nawet sanki, to są rzeczy które można ogarnąć i mało one ważą na ocenę przydatności auta, przynajmniej dla mnie. Natomiast są istotne do oceny wartości czyli kwoty zakupu samochodu.
Co chciałbym mieć docelowo?: Zabezpieczenie od korozji, Lpg, hample po modzie, dobre audio i lekko dłubniętą (max o 50 hp)moc, być może. Kolejność nieprzypadkowa.
Dla mnie zagadką kosztową jest antykorozja, wiele zależy od kupionej bazy, reszta to pewnie +-10000 pln bez audio. Jeszcze pakiet startowo/niespodziankowy i robi się okrągła kwota.
I teraz jest pytanie, czy za auto z ogarniętą korozją (tu zawsze, jak nie robisz sam, to do końca nie wiesz jak) , tłumikiem inox, instalacją lpg i hamplami bermbo/evo i jakimś(?) chipem, 33k. zł to dużo czy nie. Oto jest pytanie. |
|
|
|
 |
Bzyk_R1

|
Wysłany: 02-11-2022, 20:51
|
|
|
klosskuba, to uczciwa cena za ogarnięcie korozji i takie mody o jakich piszesz, warto tyle dać bo robiąc to samemu pewnie wyjdzie drożej. Ja sam gdybym dzisiaj zaczynał to wolał bym kupić gotowy i zrobiony. No ale jak pisał ledziu rynek jest jaki jest i po co dawać 33k jak wiszą ze 3 sztuki poniżej 15k. No ale tak mamy. Szkoda że nie mam tyle czasu co wcześniej na jeżdżenie i oglądanie. Bywało że wystarczyło powiedzieć że "wiem gdzie patrzeć" i auta taniały 3-4 k po wizycie no cóż może wrócimy do tego. Narazie musisz jeździć i oglądać a nie słuchać doradców. |
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
Rafik83
Forumowicz Moc z wami.

Auto: Mitsubishi Outlander Turbo
Kraj/Country: Norway
Dołączył: 15 Kwi 2020 Posty: 551 Skąd: Jeziorany, Złocieniec, Oslo
|
Wysłany: 02-11-2022, 20:52 Re: Zamierzam kupić O1T
|
|
|
klosskuba napisał/a: | Cześć Jestem tu nowy, choć czytam forum dość regularnie, w związku z tym chcę się przywitać, co niniejszym czynię.
Wracając do tematu, postanowiłem kupić turbiaka. I w związku z tym zamieszczam taki post. Może ktoś, coś? Może już oglądaliście na żywo to co jest w necie?
Pozdrawiam. Kuba |
Ooo kurteczka ambitnie widzę lecimy, witam kolegę za 100k mogę swoją perełkę oddać tylko trzeba by dopracować kilka szczegółów |
_________________ Nie trać głowy jutro dzień zupełnie Nowy. |
|
|
|
 |
Turbocbr
Forumowicz
Auto: outlander turbo
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Paź 2019 Posty: 229 Skąd: brodnica
|
Wysłany: 02-11-2022, 21:00
|
|
|
Bzyk_R1 napisał/a: | Narazie musisz jeździć i oglądać a nie słuchać doradców. |
dokładnie ja bym zrobił sobię wycieczkę zaplanował oglądanie paru sztuk i wybrał najlepszy egzemplarz .
Rafik83 napisał/a: | za 100k mogę swoją perełkę oddać tylko trzeba by dopracować kilka szczegółów |
daję 105k jutro rano jestem |
_________________ Turbocbr |
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
|
Wysłany: 02-11-2022, 21:27
|
|
|
klosskuba napisał/a: | Panowie, ja zamierzam kupić auto, które nieuchronnie zbliża się do pełnoletności. W związku z tym, zdaję sobie sprawę co to za sobą niesie. To na czym mi zależy, to aby Miś był: bez dzwona, nie poniszczony, zaszczurzony, z prawdziwym przebiegiem ( niekoniecznie 100k km,), do którego mogę się odnieść finansowo , nie pognity, lecz w tym wieku mogą się pokazać początki rudej, wiadomo, że się ją ogarnie jak jest niewielka. Musi być motor i zespół napędowy "galanten". To są rzeczy kluczowe, które są kosztowne do odtworzenia, albo niemożliwe. Wszystkie elementy typu: rura wlewu, kolektor, wydech, hamulce, sprzęgło, tuleje zawiasu, bak, itp., nawet sanki, to są rzeczy które można ogarnąć i mało one ważą na ocenę przydatności auta, przynajmniej dla mnie. Natomiast są istotne do oceny wartości czyli kwoty zakupu samochodu.
Co chciałbym mieć docelowo?: Zabezpieczenie od korozji, Lpg, hample po modzie, dobre audio i lekko dłubniętą (max o 50 hp)moc, być może. Kolejność nieprzypadkowa.
Dla mnie zagadką kosztową jest antykorozja, wiele zależy od kupionej bazy, reszta to pewnie +-10000 pln bez audio. Jeszcze pakiet startowo/niespodziankowy i robi się okrągła kwota.
I teraz jest pytanie, czy za auto z ogarniętą korozją (tu zawsze, jak nie robisz sam, to do końca nie wiesz jak) , tłumikiem inox, instalacją lpg i hamplami bermbo/evo i jakimś(?) chipem, 33k. zł to dużo czy nie. Oto jest pytanie. |
Sam sobie odpowiedź na pytanie czego potrzebujesz. Zakładając że kupisz auto które rokuje to LPG 3,5k, serwis na start 5k i rdza zakładam +-5k, dodaje niespodzianki 10% więc masz koło 20k. Auto jak trafisz ale przypuśçmy 20k.jakaś cnota. Więc teraz sam sobie odpowiedź ile jest warte dla Ciebie używane LPG, używane zabezpieczenie i używane graty z serwisu.
Co do modów to kwestia czego potrzebujesz ale tu jest o tyle kiepsko że możesz mieć wykonane mody jak jeden z naszych forumowiczów a możesz mieć wykonane mody jak miał zrobione mój ot1 czyli 100k.km.w secie 320/500nm i jest git a serwisuje je do dziś i ma 250k.km.
Decyzja należy do Ciebie które auta będziesz chciał oblukać. Dwa już znasz |
|
|
|
 |
Rafik83
Forumowicz Moc z wami.

Auto: Mitsubishi Outlander Turbo
Kraj/Country: Norway
Dołączył: 15 Kwi 2020 Posty: 551 Skąd: Jeziorany, Złocieniec, Oslo
|
Wysłany: 02-11-2022, 22:56
|
|
|
turbocbr napisał/a: | daję 105k jutro rano jestem |
Ale bez dodadatkowych gratów tak jak stoi, no i jak chcesz się do jutra wyrobić to już możesz wyjeżdżać
[ Dodano: 03-11-2022, 06:26 ]
Czy ktoś zna auto z Ostrołęki, które jest na olx? |
Jeśli ten z Ostrołęki to ten srebrny na warszawskich blachah to znam i auto i właściciela i nie polecam tylko dla tego że właściciel z usterkami nie nadąża i raz sprzedaje a raz nie, auto wystawione na próbę
Ledziu napisał/a: |
Sam sobie odpowiedź na pytanie czego potrzebujesz. Zakładając że kupisz auto które rokuje to LPG 3,5k, serwis na start 5k i rdza zakładam +-5k, dodaje niespodzianki 10% więc masz koło 20k. Auto jak trafisz ale przypuśçmy 20k.jakaś cnota. Więc teraz sam sobie odpowiedź ile jest warte dla Ciebie używane LPG, używane zabezpieczenie i używane graty z serwisu.
Co do modów to kwestia czego potrzebujesz ale tu jest o tyle kiepsko że możesz mieć wykonane mody jak jeden z naszych forumowiczów a możesz mieć wykonane mody jak miał zrobione mój ot1 czyli 100k.km.w secie 320/500nm i jest git a serwisuje je do dziś i ma 250k.km.
Decyzja należy do Ciebie które auta będziesz chciał oblukać. Dwa już znasz |
Dokładnie Ledziu dobrze gada, wszystko zależy od tego czy chcesz się tym autem bawić czy jeździć. jeśli jeździć to szukaj innego auta, jeśli bawić kupuj vo koleiek i tak z czasem wszystko wymienisz byle blacha i podwozie zdrowe tylko pamiętaj czuje się w obowiązku wywołany przez Ledzia bo mam wrażenie że o mnie mowa nie ograniczony budżet nie gwarantuje sukcesu niestety
[ Dodano: 03-11-2022, 06:43 ]
Mam wrażenie że wiem o którym aucie mówisz i jeśli to te to tak jest warte swojej ceny bezdyskusyjnie. |
_________________ Nie trać głowy jutro dzień zupełnie Nowy. |
|
|
|
 |
|
|