|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mitsubishi Outlander 2003 - Drgania przy puszczaniu gazu |
Autor |
Wiadomość |
Gelwin
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2003 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-08-2022, 18:24 Mitsubishi Outlander 2003 - Drgania przy puszczaniu gazu
|
|
|
Witam
Mam od niespełna roku Mitsubishi Outlander 1, 2003 rok 2.0 136 km, 4wd, zregenerowalem wał w serwisie wałów, wyważyli, wymienili przeguby itd, wymieniłem komplet amortyzatorów przód, poduszki itd, wymieniłem wahacze, łożyska, przeguby, poduszki silnika i dalej drga, między 55 km a 110 km, poniżej i powyżej nie drga, nie drga jak przyspieszam, opony nowe, wyważanie dwa razy, zbieżność ustawiona, felgi proste. Kupiłem dyferencjał tył i mają go założyć i tulejki dać nowe, jeśli nie pomoże to już nie wiem co jest z tym autem. Może ktoś miał podobnie.
[ Dodano: 26-08-2022, 09:03 ]
Po wymianie dyfra tył, tulejek, przestało drgać przy odpuszczenie gazu, drga przy dodawaniu gazu, chyba czas sprzedać to dziadostwo
[ Dodano: 09-09-2022, 16:16 ]
Jeden mechanik zrobił test i odpiął tylnią część wału, nie ma drgań żadnych, z wałem są, inny zarzeka się że wał dobrze zregenerowany i wyważony i sugeruje mi regenerację reduktora lub skrzyni, robić to czy nie? |
|
|
|
 |
LukasiusPomorze
Mitsumaniak
Auto: Ralliart 2009
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2016 Posty: 114 Skąd: Pomorze
|
Wysłany: 28-09-2022, 07:07
|
|
|
Podświadomie chcesz by to wał był źle wyważony dlatego może warto dogadać się z firmą która go regenerowała by wrzuciła go na maszynę i sprawdziła przy tobie.
Jeśli coś wyjdzie nie tak to nic nie zapłacisz i wał zostanie poprawiony w twojej obecności.
Rozumiem że przy montażu wału sprawdzono pasowania wszystkich elementów wału by wykluczyć np luzy na krzyżaku ?
Czy wcześniej przed tymi naprawami auto jeździło bez wibracji ? |
|
 |
Gelwin
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-10-2022, 21:02
|
|
|
Wymienili dwa przeguby i krzyżaki, krzyżaki miały luz, a przeguby były w marnym stanie. Przed wyważaniem też drgalo, ale myślałem że to od szczęk hamulcowych bo były zapieczone, po regeneracji i nowych tarczach nie ustało. Kupiłem używany wał, nie pomogło, po regeneracji i wyważeniu jest lepiej, ale dalej coś drga, jakby czuć na kierownicy po przekroczeniu 60 km takie wibracje co 1 s, jakby coś się nierówno obracało. Po wymianie rozrządu, oleju, sprawdzeniu wałków balansowych, mechanik twierdzi że to nie reduktor, skrzynia czy silnik, a wal
[ Dodano: 06-10-2022, 21:04 ]
Po zdjęciu wału lub części wału, gdy auto jedzie tylko na przednim napędzie jest cisza, spokój niezależnie z jaką prędkością się jedzie
[ Dodano: 06-10-2022, 21:05 ]
LukasiusPomorze napisał/a: | Podświadomie chcesz by to wał był źle wyważony dlatego może warto dogadać się z firmą która go regenerowała by wrzuciła go na maszynę i sprawdziła przy tobie.
Jeśli coś wyjdzie nie tak to nic nie zapłacisz i wał zostanie poprawiony w twojej obecności.
Rozumiem że przy montażu wału sprawdzono pasowania wszystkich elementów wału by wykluczyć np luzy na krzyżaku ?
Czy wcześniej przed tymi naprawami auto jeździło bez wibracji ? | były wibracje |
|
|
|
 |
ogrodnikmat
Forumowicz
Auto: outlander I 2.0T
|
Wysłany: 15-10-2022, 20:11
|
|
|
mi wał wyważyli dopiero za 3 razem.... ale u mnie to była wibracja powyżej 120km/h kilometrów... ja a twoim miejscu bym oddał wał na reklamacje... będziesz miał pewnośc że to nie wina wału |
|
|
|
 |
Gelwin
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-11-2022, 20:52
|
|
|
Kupiłem nowy wał i jest już ok , a ten sprzedam tanio, może ktoś kupi, jest do wyważenia. |
|
|
|
 |
LukasiusPomorze
Mitsumaniak
Auto: Ralliart 2009
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2016 Posty: 114 Skąd: Pomorze
|
Wysłany: 23-11-2022, 11:23
|