|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Radio CD W142 |
Autor |
Wiadomość |
BIGGS76
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 103KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-12-2022, 22:12 [Cari 1.6] Radio CD W142
|
|
|
Witam przedświątecznie forumowiczów, na wstępie składam wszystkim gorące życzenia z okazji świąt Bożego Narodzenia czasu z rodziną, i bliskimi osobami. Szerokości i bezpieczeństwa na drodze, nie zapalającej się kontrolki Check Engine, taniej wachy, ciśnienia tylko w oponach a nie drodze.
A przy okazji szukam lecz nie znalazłem więc może tu się dowiem. Otóż mam problem z Radio CD W142 do Mitsubishi Carisma - działał i działa lecz nie mogę skorzystać jak do tej pory z funkcji Display od komp.pokładowego który pokazywał zasięg , średniej prędkości jak i zurzycia paliwa. Przy wyżej wymienionych funkcjach mam takie przekreślone kółeczko. Próbowałem z instrukcj auta coś zaradzić i nic, to samo z wyczytanej porady że przy wyświetlaczu tam gdzie trzy przyciski są pod ekranem ten nie oznaczony, H, M, Set. Jakiś czas temu zmieniałem świece, fajki i fajkocewki-nie sądzę by to był powód tak samo jak ładowanie aku w aucie jak i jego ładowanie w domu wszystko było ok do czasu jak zobaczyłem po wciśnięciu przycisku na radiu Display zmieniając ustawienia by sobie przejrzeć a tu przy zurzyciu paliwa to kółeczko przekreślone , to samo było przy średniej prędkości. Znaczka nie było tylko przy zasięgu km na zbiorniku i co gorsza po zatankowaniu on się nie zwiększał ani nie zmniejszał po przejechaniu jakiegoś dystansu. Przez przypadek odkryłem że gdy ustawiłem Display'em na zurzyciu paliwa i przytrzymałem klawisz to wyzerował nie mam nic prócz L/km i tego znaczka kółka z ukośną kreską , to samo na średniej prędkości a zasięgu na dystrybutorze są same kreski - - -. Próbowałem z odpięciem klem, niedawno wymiana aku na nowy to wykonałem też myk taki że spiołem same klemy plusa z minusem aby wyładować kondensator w radiu ale i to nie pomogło. Czy ktoś miał podobny problem i wie jak to ustawić?stacje radiowe odbiera tylko te opcje zzerowany dystrubutor nie pokazuje ile km mam zasięgu po przejechaniu ponad 100 km tak samo średnia prędkość jak i zurzycie paliwa. Czy koś miał taki problem i wie jak go rozwiązać? Z góry dzięki . |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20996 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 18-12-2022, 08:42
|
|
|
Ja bym spróbował ponownie odpiąć akumulator na kilkanaście minut i zobaczyć czy po przejechaniu kilku km może wskazania powrócą. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
BIGGS76
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 103KM
|
Wysłany: 19-12-2022, 19:12
|
|
|
Odpięcie aku na kilka minut nic nie daje. Pisałem aku był ładowany w aucie jak i wyjęty i w domu ładowany, a po wpięciu na drugi dzień jedynie wyzerowało przejechany dystans na zegarze w desce rozdzielczej. Wyświetlenia monitorka komputera pokładowego nadal są - - - na pokazaniu dystansu do zrobienia na posiadanym paliwie w zbiorniku, średnia prędkość w km nie pokazuje i średnie spalanie też nie jedynie te kółeczko przekreślone. Zamontowany nowy aku gdyż tamten do utylizacji i nim wpiołem nowy zwarłem przewody co na aku idą plu i minus aby wyładować kondensator ale też bez efektu. Nie mam pojęcia co się stało i jak to odblokować w instrukcji pojazdu nic nie ma, na forum nie znalazłem więc pytam ale na razie brak rad .🤔 |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20996 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 19-12-2022, 22:07
|
|
|
Ogólnie często w wyświetlaczach pojawiają się zimne luty, może w tym jest problem.
Używkę można kupić za grosze, podmień i tyle. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
|
|