Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
zakup OIII 2.0 lub 2.4
Autor Wiadomość
cysterniarz 
Nowy Forumowicz

Auto: poszukuję OIII 2.0 cvt 4x4
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 18-01-2023, 20:10   zakup OIII 2.0 lub 2.4

Cześć.
Poszukuję OIII najlepiej 2020, mały przebieg do 50kkm, koniecznie 4x4 cvt.
Nastawiony byłem na wolnossaka 2.0 ale sporo jest ogłoszeń 2.4
Czytałem jak działa mivec, czytałem o niezawodności silnika 2.0 i ogólne wywody na temat spalania i ekonomii. Całe życie bujałem się tdi więc o benzynach mam pojęcie jak świnia o gwiazdach i niechciałbym wtopić.
Obstawiam że ten 2.0 w cyklu mieszanym (trochę miasta i 70% poza miastem) będzie zjadał jakieś 10-11L, a jak byłoby to z silnikiem 2.4?
Nie brałem go pod uwagę, ale zacząłem przeglądać ogłoszenia i wszyscy jak jeden opisują, że bardzo małe spalanie, w trasie 6,5 w mieście 9. Serio?
Niby mocniejszy i nie trzeba go będzie tak żyłować by osiągnąć ze startu jakąś prędkość ale serio to będzie mniej paliło?
Interesować się tym motorem 2.4 z cvt czy jednak skupić się na 2.0 ?
Nie będę zakładał gazu ani do jednego ani drugiego.
Czy te 2.4 są awaryjne?, nieekonomiczne?, jakieś pułapki przy normach spalin w obecnych czasach? Podpowiedzcie proszę bo próbuję coś wyczytać ale wszystkie testy dotyczą 2,0 a ogłoszeń 2,4 od groma a informacja mało.
Mowa o 2.4 w wersji europejskiej, a nie sprowadzony z usa.

Jak już jest jakiś wątek o 2.4 to proszę o link bo nie mogę namierzyć.
dzięx

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 18-01-2023, 20:48   

Co do cvt to polecam przed zakupem przejechać się, bo nie każdemu ta skrzynia pasuje.
Nie jest to na pewno to samo co DSG w grupie wag 8) .

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 19-01-2023, 09:10   

cysterniarz napisał/a:
Nie brałem go pod uwagę, ale zacząłem przeglądać ogłoszenia i wszyscy jak jeden opisują, że bardzo małe spalanie, w trasie 6,5 w mieście 9. Serio?

To nie jest serio skoro "wszyscy" tak piszą a ogłoszenia wiszą w necie.
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

waran73 
Forumowicz

Auto: m.space runner 93r. 1.8b
Wysłany: 19-01-2023, 15:05   

Witam.Silniki 2.0 i 2.4 naleza do tej samej rodziny..i sa do siebie podobne.ten wiekszy ciutke wiecej pali.Nie wiem czy w Europie na zachod od Polski oferowano 2.4...raczej USA i Kanada..
Teraz sa takie czasy ze jak ktos sie spieszy to niech wyjedzie 15 minut wczesniej..A jak sie jezdzi normalnie w miescie i 120-130 na autostradzie to sie zmiesci w 8-10l/100km..no chyba ze -15C i od swiatel do swiatel na ostro..wtedy wiecej..

pepek1910 
Nowy Forumowicz

Auto: Motocykl
Wysłany: 04-03-2023, 11:23   

Hej <cysterniarz >
Jak tam zakupy? Czy udało Ci się znaleźć coś ciekawego?
Też aktualnie zacząłem poszukiwania i tak samo zastanawiam się nad 2.0 lub 2.4, czy coś więcej udało Ci się ustalić z tym spalaniem...?
Czy poza sprawdzeniem podwozia, coś Cię zaskoczyło podczas oględzin? Czy zwrócić uwagę na coś dodatkowego?

Odpowiedz do tematu