|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
2.8 TD drugi akumulator |
Autor |
Wiadomość |
morgenes
Nowy Forumowicz morgenes
Auto: Pajero II 2.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-11-2022, 08:15 2.8 TD drugi akumulator
|
|
|
czołem, jestem w trakcie remontu i doposażenia mojego P2 2.8. W związku z tym, że planuje trochę dodatkowych elementów, jak halogeny, lodówka, wyciągarka, czy jest zasadne podłączenie drugiego akumulatora z separatorem? A jeśli tak, to muszę mieć większy alternator? |
|
|
|
 |
Lotnik1414
Forumowicz
Auto: Pajero II long 2.8 superselect
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Lis 2018 Posty: 204 Skąd: Strzebiń / Gdańsk
|
Wysłany: 16-11-2022, 11:31
|
|
|
cześć. jak duży masz aku obecnie? ja u siebie mam 100Ah. jeśli planujesz robić długie postoje na kilka dni i ładować dużo sprzętu czy też żeby lodówka leciała to drugi aku jak najbardziej ma sens. myślałeś żeby założyć solar do tego? |
|
|
|
 |
morgenes
Nowy Forumowicz morgenes
Auto: Pajero II 2.8
|
Wysłany: 21-01-2023, 12:17
|
|
|
Lotnik1414 napisał/a: | cześć. jak duży masz aku obecnie? ja u siebie mam 100Ah. jeśli planujesz robić długie postoje na kilka dni i ładować dużo sprzętu czy też żeby lodówka leciała to drugi aku jak najbardziej ma sens. myślałeś żeby założyć solar do tego? |
Teraz też mam 100Ah. Jeden. Postoje owszem planuje, do tego urządzenia peryferyjne (lodówka itp), dlatego chcę założyć drugi akumulator z separatorem. Tylko nie wiem i dlatego pytam, czy fabryczny alternator da radę, czy trzeba jakiś mocniejszy. |
|
|
|
 |
|
|