Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
2.2 DID Dioda sygnalizująca wypalanie DPF
Autor Wiadomość
To masz 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2012 2.2DID AT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-02-2023, 15:27   

benicjusz napisał/a:

@To masz, apka ta pod zwykłym skanerem zadział (LM czy ML3xx)? Mój skaner jest pod wifi, nie pod BT - muszę go znaleźć, gdzieś go dawno temu wrzuciłem w kąt, bo akurat moje apki nie obsługują żadnego z moich obecnych pojazdów.

W ustawieniach istnieje możliwość wyboru typu połączenia: Wi-Fi, Bluetooth, Bluetooth LE (4.0+). Ja mam skaner diagnostyczny bluetooth za około 50 zł.

jacekk 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.2D AT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-02-2023, 15:53   

Na podstawie obserwacji to komputer ma wbite aby wypalić po 1000 km nawet jeśli filtr nie jest jeszcze pełny. Przed pękniętym wężem nawet nie zwracałem na to uwagi czy i jak często wypala. No ale teraz to nie potrzebuję wskaźnika, czuję to 6 zmysłem. I rzeczywiście jest złośliwy.
Gdy wracałem z nart to wypalał się gdzieś za Monachium. Do domu dojechałem bez kolejnego wypalania, ale komputer uznał, że pora nastepnego dnia gdy jeździłem po mieście. :mrgreen:
Sprawdziłem do Monachium mam 1050 km.
A poprzednio z Olsztyna ... odpalił procedurę gdy już byłem w Gdańsku

[ Dodano: 02-02-2023, 16:01 ]
benicjusz napisał/a:

Dobra, lecę szukać jakie akku kupić do O3 bo w instrukcji stoi coś koło 95Ah/830A EN, mam taki ale może zastąpię gada czymś mniejszym i tańszym.

Wg katalogu wystarczy nawet akumulatory 70Ah/540A, ale gdy oryginał zaczął rano słabo kręcić to wymieniłem na 100Ah/800A

Odpowiedz do tematu