|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Odpalenie na niskim napięciu akumulatora błędy |
Autor |
Wiadomość |
FilipASX
Nowy Forumowicz FilipASX
Auto: Mitsubishi ASX, 2012, 1.8 did,
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-01-2023, 18:28 Odpalenie na niskim napięciu akumulatora błędy
|
|
|
Cześć!
Czy spotkał się ktoś z was z takim przypadkiem, gdzie przy próbie odpalenia z niskim napięciem akumulatora (silnik finalnie odpalił), wyskoczyły komunikaty 'service required' co do ABS, poduszek, wspomagania kierownicy, 4WD, kontrola trakcji.
Błąd zczytany OBD to 0500 czylil czujnik prędkości. Więcej błędów brak.
Zarowno 'service required' jak i błąd 0500 nie da się usunąć. Auto odpala i jeździ.
Nie działa wiele rzeczy jak wspomaganie, nawiewy, prędkościomierz.
Sprawdzałem bezpieczniki, ale może jest któryś który powinienem sprawdzić jeszcze raz?
Przed odpaleniem na słabym aku wszystko grało jak należy i autko elegancko jeździło.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Rafik83
Forumowicz Moc z wami.

Auto: Mitsubishi Outlander Turbo
Kraj/Country: Norway
Dołączył: 15 Kwi 2020 Posty: 551 Skąd: Jeziorany, Złocieniec, Oslo
|
Wysłany: 05-01-2023, 12:03 Re: Odpalenie na niskim napięciu akumulatora błędy
|
|
|
FilipASX napisał/a: | Cześć!
Czy spotkał się ktoś z was z takim przypadkiem, gdzie przy próbie odpalenia z niskim napięciem akumulatora (silnik finalnie odpalił), wyskoczyły komunikaty 'service required' co do ABS, poduszek, wspomagania kierownicy, 4WD, kontrola trakcji.
Błąd zczytany OBD to 0500 czylil czujnik prędkości. Więcej błędów brak.
Zarowno 'service required' jak i błąd 0500 nie da się usunąć. Auto odpala i jeździ.
Nie działa wiele rzeczy jak wspomaganie, nawiewy, prędkościomierz.
Sprawdzałem bezpieczniki, ale może jest któryś który powinienem sprawdzić jeszcze raz?
Przed odpaleniem na słabym aku wszystko grało jak należy i autko elegancko jeździło.
Pozdrawiam |
Nie wszystkie błędy da się skasować zwykłym ELM-em ja ostatnio w O1T miałem podobnie po odpalaniu na słabym akumulatorze o też kilka błędów wyskoczyło ale działać działało wszystko poza poduszkami te trzeba było skasować serwisowym sprzętem. |
_________________ Nie trać głowy jutro dzień zupełnie Nowy. |
|
|
|
 |
larrykubiak
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 05-01-2023, 14:53
|
|
|
tak, miałem to ok 3 tyg temu, od tempomatu wyskoczył |
|
|
|
 |
FilipASX
Nowy Forumowicz FilipASX
Auto: Mitsubishi ASX, 2012, 1.8 did,
|
Wysłany: 02-02-2023, 22:50
|
|
|
Przyczyną był brak zasilania sterownika ABS. Mechanik nie chciał powiedzieć gdzie dokładnie i co zostało naprawione. Coś wspominał, że od kabiny pod kierownicą. Tam bezpieczniki sprawdzałem i były ok. |
|
|
|
 |
|
|