|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
mitsubishi outlander i 2.4 automat+LPG |
Autor |
Wiadomość |
KrzysztofS
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-10-2020, 17:07 mitsubishi outlander i 2.4 automat+LPG
|
|
|
Mam problem z mitsubishi outlander I 2003r 2.4 automat+LPG, samochód stał może dwa miesiące i nie był odpalany. Teraz początkowo przegrzewał się silnik, wskaźnik w samochodzie wskazywał czasami max sprawdzałem płyn chłodniczy i jest odpowiednia ilość, płynu jeszcze trochę dolałem. A dzisiaj miałem jechać do mechanika i pojawił się problem ze skrzynią biegów i nie dojechałem do mechanika. Skrzynia jest automatyczna i po wrzuceniu D samochód nie jedzie, w normalnej sytuacji po puszczeniu hamulca w automacie samochód zaczyna jechać nawet na minimalnych obrotach. A teraz jak osiągnie 3tysiące obrotów to zaczyna ruszać, ale szarpie nim strasznie czasami nawet przy 4 tysiącach nie rusza normalnie bieg jest ustawiony na D a nie rusza. Tak samo się dzieje jak jest ustawiony na R czy jak zmienię ręcznie bieg na drugi samochód stoi nie jedzie nawet jak kręcę obrotami i pojawiło się miganie lampki ustawienia biegów na neutralny. Odłączyłem akumulator aby zresetować auto i nic to nie pomogło. Może ktoś coś takiego miał?
[ Dodano: 27-10-2020, 10:01 ]
To już naprawiłem był wyciek oleju ze skrzyni automatycznej przy łączeniu z chłodnicą oleju skrzyni. Temperatura silnika tez już nie rośnie. Ale mam inny problem, przy niskich obrotach samochód pierdzi jest dziwny odgłos jak traktor pracuje, i nie ma mocy na niskich obrotach czasami dostaje takiej zawiechy że daje mu w gaz a on nie reaguje. Te wszystkie problemy się pojawiła po tym jak samochód stał i nie był używany przez dłuższy czas. Może ktoś miał coś podobnego?. |
|
|
|
 |
pepek1910
Nowy Forumowicz
Auto: Motocykl
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-02-2023, 07:55
|
|