Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Własny biznes
Autor Wiadomość
sprawnydpf 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-06-2020, 12:13   

Moim zdaniem - jeśli masz doświadczenie w branży, o której myślisz to nie musisz brać franczyzny. Jeżeli nie masz doświadczenia to bezpieczniej jest działać ze wsparciem. Ale sieci pseudofranczyznowych jest teraz bardzo wiele, trzeba uważać....

Olivia 
Forumowicz
Pod nickiem

Auto: psujący się
Kraj/Country: Kuba
Wysłany: 01-07-2020, 20:25   

Franczyzą McD kiedyś się interesowałam. Na Europę Środkowo - Wschodnią trzeba było wyłożyć 1.2 mln zł w inwestycji + posiadać kilka mln zabezpieczenia jako weksle. Teraz chyba progiem wejścia jest równowartość 5 mln zł. To kwota postawienia budynku wg ich wytycznych, urządzenia lokalu, kuchni i szkolenia ajenta. Gdy posiada się co najmniej dwa lokale można od McD „dostać” ich lokal w ajencje. Aha no i płaci się co miesięczny „czynsz” do McD. To m in. z tego czynszu utrzymuje się korporacja i z tych pieniędzy wypłacana jest dywidenda inwestorom globalnym.

Orlen. Tam też można zostać ajentem. Ale na ogół jest to forma dla pracowników niżeli dla osób z zewnątrz. Kolejny minus to lokalizacja. W PKN Orlen nie ma rejonizacji. Więc po szkoleniu i okresie próbnym / oczekiwania można dostać stacje paliw na drugim końcu Polski. Tyle słyszałam.

Z takich fajnych garkuchni które mi smakują interesowałam się marką Subway. Tam tylko trzeba mieć podpisaną umowę z galerią handlową. Progiem wejścia są kwoty od 80 do 400 tys zł. Obrót oczywiście dużo niższy niżeli McD.

Kesz 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Wysłany: 11-05-2021, 08:05   

Moim zdaniem teraz najlepiej iść w sklepy online. Założenie i prowadzenie nie jest takie drogie, w [edit] fajnie to opisali, a zyski mogą być spore, zwłaszcza teraz w pandemii
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 23-03-2023, 13:46, w całości zmieniany 1 raz  

damiano86 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant
Wysłany: 25-05-2021, 13:44   

Kesz napisał/a:
Moim zdaniem teraz najlepiej iść w sklepy online. Założenie i prowadzenie nie jest takie drogie, w tym artykule fajnie to opisali, a zyski mogą być spore, zwłaszcza teraz w pandemii

Jak teraz każdy otwiera sklep internetowy to to traci troche sens - trzeba serio mieć łeb na karku żeby to było dochodowe - klienci się sami nie pojawią. Obsługa reklam, analityka, stworzenie dobrego sklepu. Daj pan spokój.

Lotnik1414 
Forumowicz

Auto: Pajero II long 2.8 superselect
Wysłany: 03-06-2021, 11:36   

ja myślałem nad foodtruckiem i naszczęście odpuściłem... miesiąc po tym jak byłem obejrzeć przyczepę wszystko zamknięto... miał to być mój dodatek do głównej działalności ( tak w razie czego i żeby spróbować)

ogólnie żeby coś sensownego wymyślić i mieć z tego dobry dochód to na start moim zdaniem trzeba min 100tyś

igorek 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Wysłany: 16-06-2021, 07:58   

Obecnie bardzo trudno jest iść w gastronomię. Szczególnie,ze nie wiadomo czy rząd nie wprowadzić kolejnych lock downów (mam nadzieję,ze nie bo to totalnie wykończy naszą gospodarkę).

Od siebie polecam poczytac sobie o tematyce 5 sił portera - szczególnie jeśli juz prowadzicie dzialalnośc i działacie na rynku. Dzięki temu łatwiej będzie Wam przetrwać.

Kyronliam 
Nowy Forumowicz

Auto: Fiat Coupe 20V
Wysłany: 27-07-2021, 17:29   

Spam.
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 27-07-2021, 17:45, w całości zmieniany 2 razy  

mork 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander
Wysłany: 29-08-2021, 20:58   

szczególnie, że zbliża się czwarta fala

amaj 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer
Wysłany: 15-09-2021, 12:35   

W jaki sposob zabezpieczacie się przed inflacją? Mówi się, ze bedzie w Polsce się coraz bardziej napędzała.

rej 
Forumowicz

Auto: Spacer Star
Wysłany: 15-09-2021, 13:57   

Najpierw odpowiedz sobie na kilka pytań 1. Jaka jest Twoja wiedza ekonomiczna. 2. Jesteś expertem w zarządzaniu kapitałem i ocenie ryzyka inwestycyjnego ? 3. Chcesz aktywnie inwestować , nerwowo obserwować każdego dnia kursy akcji , metali , inflację itp . 4. Chcesz zabezpieczyć się przed spadkiem wartości pieniądza.
Od siebie polecam
złoto
obce waluty
konta oszczednościowe których oprocentowanie w ostatnim czasie staje się coraz wyższe - w zeszłym roku oprocentowanie było w okolicach zera, w tym roku jest o wiele większe. W getin bank maja konto oszczędnościowe oprocentowane na 6%, poza tym możńa otworzyć lokate na nowe środki oprocentowaną na 6,5%
Po tym oczywiście jak wszystko sobie na spokojnie porównasz i wybierzesz najlepsze oprocentowanie.
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 25-07-2022, 12:28, w całości zmieniany 2 razy  

Lotnik1414 
Forumowicz

Auto: Pajero II long 2.8 superselect
Wysłany: 17-09-2021, 09:08   

myślę że kupno ziemi/mieszkania to dobre zabezpieczenie

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 17-09-2021, 09:21   

teraz? na górce w wycenie nieruchomości? w "przeddzień" rozważań o podatku katastralnym dla osób posiadających więcej niż 1 nieruchomość? gdzie prawo z powodu kowida zabrania usunięcia wynajmujących w każdym przypadku?
właśnie upada największy chiński developer Evergrande a kupno nowych nieruchomości spadła tam z dnia na dzień o 20%
https://www.bloomberg.com...urts-confidence

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 03-12-2021, 12:16   

Pchajcie dalej bańkę nieruchomości. Będzie większe boom. Jeszcze czekam jak wszystko teraz zdrożeje, kredyty jeszcze są liczone zdolności na aktualnym WIBOR, po nowym roku ludziom się obniży zdolność o 100-200 tys i będzie jazda. Lokaty, giełda jak pójdą w górę to się nawet grubym rybom przestanie opłacać kupować hurtem.

A ostatnio słyszałem, że teraz bardzo trudno wymyśleć coś nowego. Czasem warto otworzyć/robić to co inni tylko lepiej/inaczej i to wystarczy.

coxim 
Nowy Forumowicz

Auto: Auto
Kraj/Country: Bielarus
Wysłany: 21-03-2023, 17:17   

Edit.
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 23-03-2023, 13:48, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu