|
branie oleju |
| Autor |
Wiadomość |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 01-06-2007, 18:49
|
|
|
| Mój miś mieści się od wymiany do wymiany pomiędzy max a min i jeszcze nawet ponad min jest więc niecały litr zużywa. Poprzednik miał ciężką nogę tak jak i ja mam - jemu tak wychodziło a i mnie też tak wychodzi aczkolwiek z racji nieszczelności i wymiany uszczelki pod miską ciut mi wykapało i musiałem dolać. Mis więcej bierze oleju gdy jest kręcony w okolice czerwonego ale jak nie dociągasz na maxa i do odcinki to powinien się mieścić w 1l na 15tys ale jak zaczyna przekraczać 1l na 10 tys no to powoli można zacząć odkładać na uszczelniacze itp. zabawki. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 01-06-2007, 20:08
|
|
|
| Ja wiem czy ten Castrol najlepszy? Słyszałem że wielu osobom Castrol Carisma spalała a np. Mobila czy Shella nie. |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 481 Skąd: Wawa Ursus
|
Wysłany: 01-06-2007, 22:22
|
|
|
| maxwell61 napisał/a: | | znajomy mechanior doradził minerał, bo najbezpieczniej do aut po 100 tys. km |
Qrr...a takich gosci to sie powinno za jaja na drzewach wieszać 100kkm to duzy przebieg dla samochodu typu maluch, albo polonez na gaźniku, a nie w przypadku miśka. Ja mam w tej chwili 205kkm, jeżdżę na Mobilu 5W50, styl jazdy raczej dynamiczny, czasami agresywny i ubywa mi z 2-3 setki na 10kkm.
Olej mineralny marnej jakosci (co potwierdza cena tego Castrola) to morderstwo dla wysoko kreconych silników i koniec. Jeśli tyle bierze mineralnego oleju, to albo uszczelniacze do wymiany, albo pierścienie zrobiły papa, albo ma przejeczne "trochę" wiecej, niż Ci sprzedający powiedział. |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 03-06-2007, 18:07
|
|
|
no widzisz zwolin a ja się tłukę na nim już 80 tys.km...obecnie już także jestem mądrzejszy o wiele informacji...ale ja niestety nie narzekam na ten olej...jak pisalem na 13 tys. dolewam tylko setkę i to przy 12 tysięcznym kilometrze...nie nerwujsja pozdrawiam |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 07-06-2007, 22:46
|
|
|
Ja wiem czy ten Castrol najlepszy? Słyszałem że wielu osobom Castrol Carisma spalała a np. Mobila czy Shella nie.
No i masz odpowiedź dlaczego jest najlepszy |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 08-06-2007, 20:14
|
|
|
| Panowie co kraj to obyczaj... dlaczego niektórzy mają problemy z zawiecha a inni...z silnikiem a inni nie... wszystko zalezy od maszyny stylu jazdy itd... nie powiedzialem ze castrol jest najlepszy... Bastek, każdy wybiera wg. własnego uznania... pozdrawiam |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 08-06-2007, 21:54
|
|
|
Jasne , że tak, każdy ma swoje upodobania. Wszyscy śmieją się z Lotosa, a to przecież też dobre oleje, spełniają najwyższe normy |
|
|
|
 |
|
|