|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zmiana opony że 155 na 135 w kole dojazdowym |
Autor |
Wiadomość |
teide112
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-05-2023, 07:53 Zmiana opony że 155 na 135 w kole dojazdowym
|
|
|
Witam wszystkich.
Mam pytanie odnośnie koła dojazdowego. W moim aucie jest butla z gazem a w bagażniku jest plastikowy stelaż z przegródkami pod zdejmowaną podłogą. Posiadam koło dojazdowe 155/90 r16 i chciałem wyciąć otwór na koło w tym plastikowym stelażu, lecz koło jest za szerokie. Czy jest możliwość założenia na felgę dojazdową opony 135/90 r16? |
|
|
|
 |
rajan
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.2 DiD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Lip 2015 Posty: 416 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-05-2023, 20:51 Re: Zmiana opony że 155 na 135 w kole dojazdowym
|
|
|
teide112 napisał/a: | Czy jest możliwość założenia na felgę dojazdową opony 135/90 r16? |
Przy dojazdówce masz różnicę w obwodzie koła na poziomie ~3% - to już dużo. 135/90R16 to różnica w stosunku do oryginału o ~8,5% - nie wiem, czy to nie za dużo. Druga sprawa to trzeba też sprawdzić indeks nośności - żeby Ci dojazdówka nie strzeliła po kilku kilometrach (chociaż chyba w obu wypadkach jest nadmiar). |
|
|
|
 |
|
|