|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
uruchomienie elki po 3,5 roku |
Autor |
Wiadomość |
psmus
Nowy Forumowicz psmus
Auto: L200
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-05-2023, 09:11 uruchomienie elki po 3,5 roku
|
|
|
Witam Kolegów. Po 3,5 roku stania będę uruchamiał moje L200. Chcę odłączyć pompę paliwa aby kilka razy "pokręcić" w celu przesmarowania. I tu mam pytania w którym miejscu jest pompa wpięta w instalację el. i czy jeszcze na coś powinienem zwrócić uwagę (płyny ustrojowe to oczywiste). |
|
|
|
 |
Rander
Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 368 Skąd: Dębica & Warszawa i nie tylko ;)
|
Wysłany: 23-05-2023, 10:46 Re: uruchomienie elki po 3,5 roku
|
|
|
psmus napisał/a: | Witam Kolegów. Po 3,5 roku stania będę uruchamiał moje L200. Chcę odłączyć pompę paliwa aby kilka razy "pokręcić" w celu przesmarowania. I tu mam pytania w którym miejscu jest pompa wpięta w instalację el. i czy jeszcze na coś powinienem zwrócić uwagę (płyny ustrojowe to oczywiste). |
Benzyna czy dizel?
Bo w benzynie to bym wykręcił świece, a w dizlu odłączyłbym pompę wtryskową albo wtryski - zależnie od konstrukcji. Chyba, że stary silnik z pompą mechaniczną, to inaczej się robiło. |
_________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
|
|
 |
psmus
Nowy Forumowicz psmus
Auto: L200
|
Wysłany: 23-05-2023, 12:31