Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS 1.0] Palący się bezpiecznik do gniazda zapalniczki.
Autor Wiadomość
wazer 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star 2 2014 1.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-06-2023, 19:40   [MSS 1.0] Palący się bezpiecznik do gniazda zapalniczki.

Witam,

Trzykrotnie wymieniałem już bezpiecznik do gniazda zapalniczki w MSS, pod którą podłączony jest wideorejestrator.
Czy coś jeszcze oprócz zapalniczki jest zasilane z tego bezpiecznika? Jaki może być powód ciągłego uszkadzania się bezpiecznika?
Dodam, że uszkodziło mi się gniazdo jakiś czas temu - nie było prądu w gnieździe, a bezpiecznik był sprawny.
Poszukując informacji w internecie trafiłem na:
https://mirageforum.com/forum/showthread.php/10246-Cigarette-lighter-(12v-power-socket)-removal-replace?p=145681
Wyciągnąłem gniazdo zapalniczki polutowałem miejsca, gdzie powinien być przebieg i przez tydzień był spokój, aż do dzisiaj. Kolejny bezpiecznik 15A "wyleciał".

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-06-2023, 19:56   

Skoro pali bezpiecznik to jest jakieś zwarcie.
Odłącz wideorejestrator i zobacz.

Odpowiedz do tematu