Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 19:52
Outlander - pękające klosze przednich reflektorów
Autor Wiadomość
majchas01T 
Forumowicz

Auto: O1T
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-12-2018, 20:42   

Ja kupiłem do siebie jakieś przedlifty. Dałem za nie 200 zł (nowe, jakieś lezaki magazynowe).
Wsadzilem do nich soczewki na zarnik h1. Wcześniej poprzedni właściciel wstawił w outku xenony. I mimo, że wiem że nie mam samopoziomowania, ani homologacji to na niejednej stacji już byłem i nikt nawet nie miał wątpliwości do lamp.
Lampy te założyłem na czas odświeżenia oryginalnych poliftow, ale jeśli miałbym na nich jeździć dłużej - nie miał bym z tym problemów.

W przypadku outlandera turbo, nie ma problemu z połączeniem soczewki bixenon.
W hondzie eg (lampy z żarówka h4) kiedyś zrobiłem identyczna modyfikacje i tam zastosowalem diode prostowniczą, dzięki której bez problemu działały światła mijania i drogowe.

Stachhu 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander I 2.4
Wysłany: 30-01-2019, 16:54   

Bzyk_R1, Czy coś więcej wiesz o tych używkach? Ostatnio byłem na przeglądzie i pierwszy raz mi zwrócono na to uwagę

stickman 
Forumowicz

Auto: O1 2.0 4WD
Wysłany: 29-12-2021, 19:06   

cześć,
wrzucam tu info dla potomnych, bo może komuś przyda się moja metoda na rozwiązanie problemu popękanych kloszy, która wydaje mi się jest dość złotym środkiem: na aliexpressie można kupić same klosze, komplet L+P z przesyłką to w zależności od oferty ok. 64 USD czyli na dziś, około 260 PLN. Klosze przyszły w 2 tygodnie, świetnie zapakowane, cięzko wyobrazić sobie uszkodzenie w transporcie. Zleciłem ich wymianę w warsztacie który się w tym specjalizuje, gdyż sam do takich prac nie mam warunków. Klosze w warsztacie ocenione jako produkt bez uwag, wszystko pasowało, po całości prac pojechałem sprawdzić lampy na SKP - świecą w porządku.

Trzeba tylko pamiętać żeby przy przekładce przełożono gumki/uszczelki z rogu lampy, bo te z ali ich nie posiadają.

Jestem bardzo zadowolony z tego rozwiązania bo 1) problem z popękanymi kloszami (a zrobiło się tych rys w końcu kilka) został rozwiązany; 2) wraz z nowiusieńkim kloszem posiadam wciąż oryginalne lampy z regulacją na silniczek 3) całość kosztowo oceniam ze swojej perspektywy jako najbardziej optymalne rozwiązanie.

Jakby ktoś potrzebował linka do tej samej oferty z której kupiłem produkt z którego jestem zadowolony to zapraszam na priv żebym tu nie śmiecił linkami do aliexpress.

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Wysłany: 29-12-2021, 20:50   

Bardzo dobra sprawa z tymi kloszami, widziałem ostatnio w proponowanych aukcjach te klosze po 100 +45pln przesyłka. Mam ceny już po przeliczeniu ustawione. Oczywiście może być inna jakość. Tak czy siak zarówno w przedlifcie metoda super na pękanie a w polifcie metoda na matowienie kloszy. Za 150 żaden lakiernik raczej ich tak nie odnowi. Myślę sam żeby przetestować.
Bym życie ludzkie ocalił.

Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?

STOP HYBRID GO LPG

roger18sx 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0T
Wysłany: 04-02-2023, 19:53   

Zamówiłem sobie ponad miesiąc temu klosze lamp przód z alliexpres .Dziś je przymierzyłem do lamp z turbo i są w jednym miejscu inne.A nie widzę ażeby produkowali do turbiaka z soczewką po lifcie.

DAMON 
Forumowicz

Auto: OT1
Wysłany: 04-02-2023, 20:50   

Ja u siebie robiłem regenerację lamp, a następnie została naklejona folia ochronna.
Od tamtej pory mam spokój, nic się nie dzieje, klosze cały czas jasne.

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Wysłany: 04-02-2023, 22:34   

Czyli co? Aukcje z alli pasują tylko do przedliftowych lamp? roger18sx, mógłbyś wrzucić tutaj zdjęcia co nie pasuje w tych kloszach? Dziwne trochę bo te lampy są zamienne kształtem przedlift i polift chyba że owal samego szkła jest inny.
Bym życie ludzkie ocalił.

Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?

STOP HYBRID GO LPG

roger18sx 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0T
Wysłany: 24-06-2023, 23:00   

Dziś się zabrałem za porównalie kloszy lamp. Te z azji są prawie takie same poza jednym narożnikiem który jest 6 mm wyższy oraz zagiety więc raczej nie idzie tego zamontować w lampę z soczewką. Tak że pewnie zakupie dwie nowe lampy depo.
https://iv.pl/image/GZ4P2mo

Odpowiedz do tematu