Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CS9 2.0DOHC] Woda pod wycieraczką kierowcy
Autor Wiadomość
juar_78 
Forumowicz

Auto: MitsubishiLancerKombi2.0 2006
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-11-2022, 17:38   [CS9 2.0DOHC] Woda pod wycieraczką kierowcy

Cześć.

Czy miał może ktoś z Was problem, że w czasie opadów pojawia się woda pod nogami, tj. pod wycieraczką od strony kierowcy (przód). Czasem wręcz robi mi się tam kałuża. Mam przy tym wrażenie, że bardziej mokro jest wtedy, gdy auto jeździ po deszczu -niż stoi (choćby lało).

Prosiłem już o pomoc swojego mechanika i blacharza, który mi robił nadkola. Każdy jednak twierdzi, że nic nie znalazł. Panie, "lałem wodę i było sucho". Ponoć standardowe rzeczy jak uszczelki, rynienki itp. posprawdzali. Każdy twierdzi, że jest ok - a ja mam mokro w aucie. Temat szczerze mówiąc trochę mnie już zmęczył. Sporo w auto trochę ostatnio zainwestowałem (a i tak jeszcze parę rzeczy zostało) - ale jak zostanę z wodą w środku to lipa.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 24-11-2022, 22:43   

Może gdzieś sie szyba odkleiła, albo jakiś przepust na kable nieszczelny? Ewentualnie zapchany odpyw i woda sie przelewa do auta, niestey jak sie nie zacznie szukac to sie nie znajdzie
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 26-11-2022, 09:06   

A to po postoju w deszczy, czy może w ciepły dzień, pojeździe po kałużach się dzieje?
Szyby nie miałeś wymienianej? Może odpływ z klimatyzacji?

juar_78 
Forumowicz

Wysłany: 27-11-2022, 18:48   

Mam wrażenie, że po jeździe po mokrym jest bardziej mokro, niż auto tylko stałoby na deszczu.

Rzecz się dzieje także wówczas, gdy klimy nie używam, więc raczej nie klima.

Szyba nie była wymieniana. Uszczelkę wokół ponoć sprawdzili.

Odpływy te standardowe niby też.

Ja obstawiałbym właśnie, że coś na ścianie grodziowej. Może np. przy pedałach? Ale bieda kogoś znaleźć, kto by to chciał sprawdzić porządzenie. Poleją wodą po aucie i „Panie laliśmy, było sucho”.

cygan84 
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0,06,Colt 1.3,10
Wysłany: 02-04-2023, 19:53   

Ooo, ten sam problem co u mnie. Masz dziurę w nadkolu na łączeniu, koło podczas jazdy leje wodę do środka, trzeba zdjąć nadkole plastikowe i pospawac. Robiłem już to w swoim Lancerze, od pasażera jest ok.

juar_78 
Forumowicz

Wysłany: 28-07-2023, 12:26   

Ja z problemem wody pod wycieraczką kierowcy poległem. Auto było odstawiane w trzy różne miejsca. W niektórych nawet dwa razy szukano przecieku. Udrażniali kanały odpływowe. Szukali dziur w nadkolu. Nie wiem czy to brak rzetelności w tych poszukiwaniach, czy faktycznie taka zagwozdka. Część warsztatów jak usłyszy o takim problemie, to nawet nie chce się go podejmować.

Reasumując, za każdym razem słyszę to samo, że lali wodę, szukali, lecznic nie znajdują. A po deszczu/jeżdżeniu po mokrym jak było mokro tak jest dalej. Czasem mam przy tym wrażenie, że nie robi się mokro od razu, lecz po chwili od opadów/jeżdżeniu.

kuba!!! 
Forumowicz

Auto: Lancer 1.6 98km 2003r
Wysłany: 29-07-2023, 21:44   

Zdejmij uszczelkę z drzwi i zobacz czy nie jest tam nic zgnite od rdzy, podobno tamtędy też może lecieć.
Inne miejsce do sprawdzenia to wnęka z przodu drzwi.
Jak otworzysz drzwi i będziesz szedł po progu w stronę przodu to dojdziesz do gąbki wygluszajacej i pod nią często robi się dziura i podczas jazdy może zaciekac.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 29-07-2023, 22:30   

Masz szyberdach? - bo może spadł wężyk z króćca. I sprawdziłbym jeszcze podszybie - tam, gdzie chodzą wycieraczki. Potrafią się blachy na ścianie grodziowej puścić (w sensie mastyka, uszczelnienie).

juar_78 
Forumowicz

Wysłany: 29-07-2023, 22:58   

szyberdachu nie ma. To podszybie niby chyba sprawdzili. Ale jeszcze sam spróbuję zajrzeć albo kogoś namówić, aby tam zajrzał. Dzięki.

MitsuGo 
Forumowicz
LPG 11.6 l/100km

Auto: cs9w 2.0, CY 1.6
Wysłany: 06-08-2023, 17:44   

Pod wycieraczką nie zauważyłem ale za to dłuższy czas szukałem przyczyny mokrych słupków gdy auto stało na parkingu w deszczu.
Problemem okazała się ostatecznie szyba przednia. Bardzo ciężko było to namierzyć gdyż przeciek był pod uszczelką górną na środku i woda spływała sobie jakoś na boki.

Odpowiedz do tematu