|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czyszczenie kolektora dolotowego Outlander II DID 2.2 177 km |
Autor |
Wiadomość |
Vivaldi1980
Nowy Forumowicz Vivaldi
Auto: Mitsubishi Outlander 2,2 177ps
Kraj/Country: Germany
|
Wysłany: 28-08-2023, 00:17 Czyszczenie kolektora dolotowego Outlander II DID 2.2 177 km
|
|
|
Witam wszystkich. W związku z dość dużym przebiegiem w moim outlanderku nadszedł czas na czyszczenie dolotu. Wiem, że te silniki powinny być co jakiś czas czyszczone bo potrafią generować dziwne problemy (zapychanie czujnika map, problem z dpf-em itd). Zabrałem się za rozbieranie kolektora dolotowego niestety nie do końca mi się to udało. W zasadzie problem polega na braku dojścia do śruby znajdującej się całkowicie po lewej stronie, wszystko inne łącznie z Egr-em udało mi się rozebrać. Dotarłem do rosyjskiego manualna ale tam jest chyba napisane że powinienem odkręcić dolne mocowanie alternatora, tymczasem srubę zasłania mi pompa wspomagania. Nie mam pojęcia jak się dalej za to zabrać. Mam nadzieję, że pomożecie. Chętnie podzielę się też innymi doświadczeniami których niestety trochę się już nazbierało Pozdrawiam
[ Dodano: 28-08-2023, 00:20 ]
Zapomniałem dodać że obecnie autko ma przejechane 282000 km. Usunięte wałki balansujące, wymienione turbo, wymieniony łańcuch rozrządu, wtryski, półoś napędowa i parę innych rzeczy. |
|
|
|
 |
|
|