Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Podniesienie Mocy
Autor Wiadomość
Antek3512 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star 2003
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 22-08-2023, 10:17   Podniesienie Mocy

Witam

Space Star 1.9 DiD zostaje ze mną do końca moich dni więc o to moje pytania.

1. Do ilu koni wytrzyma silnik bez jego wzmocnienia(oczywiście turbo będzie większe i wydech tak samo custom żeby miał czym oddychać i wypuszczać pierdy)

2. Jakie maksymalną szerokość opon mogę włożyć bez powiększania budy

AidsD 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1.6 MPI Comfort
Wysłany: 23-08-2023, 12:37   

Antek3512, może więcej informacji w sprawie tuningu znajdziesz na stronach poświęconych Renault
Co do kół to częściowo możesz to regulować doborem odpowiedniego ET. Ja jakiś czas jeździłem na R16 215/40. Zależy też czy masz obniżony samochód czy nie.

Antek3512 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star 2003
Wysłany: 26-08-2023, 19:29   

Na razie auto seria ale będzie obniżone, ile buda pozwoli tyle w całym zawieszeniu zmienię żeby bardziej można było kontrolować w zakrętach. Czyli walka o trakcje będzie duża jak tylko 215 można wsadzić, wychodzi na to że budę trzeba powiększyć.

Dobra sprawdzę co piszą na forach

AidsD 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1.6 MPI Comfort
Wysłany: 28-08-2023, 14:12   

Antek3512, może i można więcej - ja piszę co u mnie jeździło na chwilę bo akurat takie gumy kupiłem z felgami. Na trakcję na zakrętach raczej nie narzekałem nigdy, jedynie przód obniżyłem chyba - 4 albo - 6 nie pamiętam teraz już, w każdym razie stał równo w końcu. Tyłu nie ruszałem bo i tak był nisko. Ale owszem znam specjalistę, który przerabiał gwint z volvo czy tam innego wehikułu i wrzucał do spejsa. Wymagało to tylko wyrzucenia plastikowych nadkoli ale siedziało to nisko.

Odpowiedz do tematu