Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Z34A 1.3] Colt przy dynamicznym dodaniu gazu świeci check i
Autor Wiadomość
Harnasw 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi colt
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-09-2023, 12:17   [Z34A 1.3] Colt przy dynamicznym dodaniu gazu świeci check i

Witam mam problem z colt 1.3 2006 95km a mianowicie przy gwaltownym dodaniu gazu bądź przyspieszaniu auto zaczyna szarpać i wyskakuje błąd silnika plus czujnik temperatury po opuszczeniu gazu blad znika do następnego dodania gazu wymieniony komputer ale problem nie znika. Na kompie pokazuje blad czujnika położenia przepustnicy. Komp 300 plus robota. Przepustnica tez koło 300. Moje pytanie czy miał ktoś taki problem i jak go rozwiązał. Pozdrawiam

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 14-09-2023, 13:08   

A podmieniałeś ten czujnik położenia przepustnicy?

Edit.
Zobaczyłem. że czujnik jest w przepustnicy.

Harnasw 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi colt
Wysłany: 14-09-2023, 14:48   

Nie bo on jest chyba zespolony z przepustnica. Jutro rozbiorę i przeczyszczę przepustnice, sprawdzę potencjometr na pedale gazu. Auto ma przejechane 500tys więc może coś się zuzylo. A zapomniałem napisać że jak zapalają się kontrolki to pyka przekaźnik

[ Dodano: 15-09-2023, 11:23 ]
Na dziś przepustnica była brudna wyczyszczona, map sensor za przepustnica również wyczyszczony bo był syf. na wolnych obrotach chodzi ładnie nie gaśnie od wyczyszczenia przepustnicy do rozgrzania auta chodzi rowno nic się nie dzieje po mocniejszym wciśnięciu gazu wywala dalej bład. Jakieś pomysły?

[ Dodano: 29-09-2023, 08:02 ]
Problem rozwiązany. Był podmieniany pedal gazu sterownik(komputer pokazywał że uszkodzony modól sterownika) oraz przepustnica i przepływomierz powietrza. Na szczęście można było oddać wyciągałem świece i okazało się że jest za duża szczelina na świecach zapłonowych, zmniejszyłem do 0,8 i wszystko wróciło do normy. Auto zyskał 2 życie 500 tys na gazie brc

Odpowiedz do tematu