Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Chcę zakupić Grandisa-tylko jaki silnik?
Autor Wiadomość
raigy66 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 Did
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-04-2023, 16:09   Chcę zakupić Grandisa-tylko jaki silnik?

Witam Mitsumaniaków, jako dumny posiadacz 21 letniej Carismy w dieslu, chciałbym aby odeszła na emeryturę i zdecydowałem się na zakup Grandisa, tylko w jakiej wersji, czy warto pakować się w diesla 2.0 czy może benzynka + gaz? Na co musiałbym zwrócić uwagę przy kupnie? Czy jest ktoś w stanie mi pomóc? Mieszkam w Wałbrzychu, może ktoś z tych okolic jest dostępny jeśli chodzi o jakąkolwiek pomoc? Ogólnie to jestem zielony w temacie.

Pozdrawiam cieplutko.

CB4W_00 
Forumowicz

Auto: Grandis 2.4+LPG/Colt 1,3+LPG
Wysłany: 25-04-2023, 19:47   

Ja mam benzyne z gazem. Generalnie musisz zwrócić uwagę na korozję. Koniecznie na kanał i do obejrzenia przednia i tylna ława i ogólnie spód. Silnik bardzo dobrze pracuje na gazie, ważne aby kontrolować co jakis czas luzy zaworowe.
Dieslem nie jeździłem więc się nie wypowiem.

raigy66 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 Did
Wysłany: 26-04-2023, 16:54   

Dziękuję za odpowiedź do posta. Tylko skąd kupić sprawdzonego i zaufanego Grandisa?

sosa7 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi grandis
Wysłany: 18-09-2023, 20:04   grandis

dokładnie tak jak kolega napisał 2,4 dobrze jeździ na gazie ja obecnie mam około 400 tys.na lpg tylko pilnuje regulacji zaworów ja robię co druga wymianę oleju czyli co 30 tys.

Odpowiedz do tematu