|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.0] Stukanie z okolic alternatora |
Autor |
Wiadomość |
Wosicky
Nowy Forumowicz Jakubek
Auto: Pajero I 89' 3.0 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-09-2023, 15:52 [3.0] Stukanie z okolic alternatora
|
|
|
Czołem,
spotkałem się z problemem z moim Pajero 3.0 V6. Auto stuka z okolic alternatora, raz głośniej, raz ciszej, raz wcale. Temu wszystkiemu towarzyszy przygasanie świateł, a wskazówka napięcia wewnątrz kabiny waha się między 14 -12, a czasem nawet 10 V. Czy ktoś się spotkał z czymś podobnym? |
|
|
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
|
Wysłany: 22-09-2023, 17:52
|
|
|
No przecież sam sobie odpowiedziałeś, przecież nie wycieraczki są winne, tylko na 99,99% posypał się alternator. Sprawdź ładowanie multimetrem, ale i tak trzeba go wykręcić i oddać do regeneracji albo nowy kupić. |
|
|
|
 |
Wosicky
Nowy Forumowicz Jakubek
Auto: Pajero I 89' 3.0 V6
|
Wysłany: 26-09-2023, 12:24
|
|
|
Dobra, alternator zregenerowałem, światła świecą jak w boeingu 747, natomiast dalej stuka. Wydaje mi się że może to być wina kabli rozruchowych, ewentualnie tej puszki lub takiego dziadostwa które jest przed tymi kablami. |
|
|
|
 |
|
|