|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E33A 2.0] Galancik potrzebuje nowych hamulców |
Autor |
Wiadomość |
bloodgringo
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 89'
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-08-2023, 14:54 [E33A 2.0] Galancik potrzebuje nowych hamulców
|
|
|
Cześć;
Bardzo długo mnie tutaj nie było. Pisze bo potrzebuje pomocy. Mój galant ma problem z tylnymi zaciskami hamulców. Raz próbowałam je naprawić, podziałało ale na krótko.
Zaciski, które są w nim zamontowane nie dają już razy, non stop coś się blokuje, zapieka itp.
Nie jest to bezpieczne.
Poszukuje nowych żeby wymienić komplet zacisków (aktualnie są 2 różne ) a co za tym idzie tarcz. Czy znacie jakiś porządny zamiennik? Taki który na 100% będzie pasował? Szukałam już trochę w Internecie ale nie wiem czy dobrze trafie i czy zaciski będą pasowały i działały po zamontowaniu.
Z góry dziękuję za pomoc! |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 822 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20981 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24295 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 24-08-2023, 22:11
|
|
|
Niestety ten ze Śląska już nie będzie miał - wypycha wszystko i 2 tygodnie temu przywiozłem od niego całe auto wypakowane gratami. Jeszcze nawet nie wiem co jest w środku (brane o 1 w nocy, już było wszystko spakowane).
A co do zacisków - musisz się jeszcze raz pokusić o regenerację ale porządną - da się kupić wszystko nowe (jeszcze). Taki pełny komplet to oczywiście zestaw naprawczy tłoczka - tu jest drogi bo tłoczek ma samoregulację a mi się nie chciało tego przekładać. Oczywiście w zestawie są też uszczelnienia i oring do mechanizmu ręcznego. Sam mechanizm ręcznego też zregenerowałem - w środku jest łożysko igiełkowe do wymiany (chociaż często go nie widać, bo jest rdzawą jednością) a także zewnętrzne uszczelnienia. A na koniec tulejki i kapselek od jarzma wraz z gumami. Komplet na 1 zacisk kosztuje ok. 200zł. Do tego nowe linki ręcznego i wszystko będzie ładnie działać - u mnie już zdaje się z 4 lata to pracuje.
Tarcze jedyne jakie udało mi się kupić to polski Rotinger natomiast klocki kupiłem oryginalne Lucas z jakiejś wyprzedaży - za chyba 40zł. Mam też oryginalne osłony kupione za 65zł za sztukę - ze Szczecina mi wysłali.
Pasują zaciski od Eclipse 1G, ale zapewne też będą się nadawać do regeneracji. |
|
|
|
 |
jacekjs
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.0 IV SOHC
|
Wysłany: 03-10-2023, 00:04
|
|
|
Witam.
Nowe w cenie 330 USD symbol MB699672 lub MB699673 znajdziesz na amayama.com
Lub regeneracja
AUTOFREN SEINSA | D41849C
AUTOFREN SEINSA | D41681C
AUTOFREN SEINSA | D42646C
zależnie jaki typ hamulca masz z tyłu...średnica tłoczka i typ ...były różne 30 i 35 mm
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|