|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Auto nie reaguje na zmiany wajchą od napędów |
Autor |
Wiadomość |
kolim
Nowy Forumowicz
Auto: pajero III 3,2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-10-2023, 22:52 [3.2 DID] Auto nie reaguje na zmiany wajchą od napędów
|
|
|
Pod domem włączyłem napędy i reduktor wajcha na 4LLC* wszystko się pozapinało żadnego błędu.... Przejechałem tak około 5 metrów po czym próbowałem wyłączyć reduktor i napędy, niestety "auto" nie reaguje w ogóle na ruchy wajchą ani nic nie mryga ani nic się nie dzieje.... Wajcha działa normalnie napędy cały czas załączeone i nic się nie zmienia. Auto cały czas na reduktorze i napędach
Próbowałem na N i na P. Gasiłem odpałałem. Odpiąłem też aku na pół godziny. Dalej nic. Miał ktoś podobny problem żeby bez objawowo przestało to działać?
Rozebrałem tunel i poruszałem wtyczką. Nic się nie zmieniło.
Mogę zmieniać między 4LLC, 4Hlc 4H i 2H ale to nic nie zmienia. |
Ostatnio zmieniony przez kolim 08-10-2023, 10:35, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
trocin
Nowy Forumowicz
Auto: P3 3.2 DiD '03 long automat
|
Wysłany: 08-10-2023, 07:28
|
|
|
Sprawdź silniczek reduktora ale pozycja 4HLc to napęd na 4 koła z zablokowanym centralnym mechanizmem różnicowym ale bez reduktora. Jak będziesz tak jeździł po czarnym to coś się zaraz pomieli. |
|
|
|
|
 |
kolim
Nowy Forumowicz
Auto: pajero III 3,2
|
Wysłany: 08-10-2023, 10:33
|
|
|
Oczywiście pomyliłem
*Chodziło o 4LLC czyli wajcha na maksa w górze - reduktor, napędy i centralna blokada
Samochód stoi pod domem we wtorek dopiero zajrze i zacznę kombinować co dalej |
|
|
|
 |
Lotnik1414
Forumowicz
Auto: Pajero II long 2.8 superselect
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Lis 2018 Posty: 204 Skąd: Strzebiń / Gdańsk
|
Wysłany: 10-10-2023, 13:00
|
|
|
Zadzwoń do mnie to ci powiem jak odblokować. Tel na priv.
[ Dodano: 21-10-2023, 11:32 ]
Udało się? |
|
|
|
 |
|
|