Jak tanim kosztem naglosnić Colta 94r. |
Autor |
Wiadomość |
piwko444 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2007, 10:59 Jak tanim kosztem naglosnić Colta 94r.
|
|
|
Witam!
Jestem szczęśliwym posiadaczem Colta. Posiadam radio PIONEER DEH 3900 MP + Fabryczne głośniki z przodu, oraz głośniki Boschmann (nie śmiejcie się ale dostałem za darmo) 3 drożne 16 cm z tyłu ( w fabrycznych miejscach ). Czytałem kiedyś że najlepszy efekt uzyskam montując głośniki w przednich dzwiach (tylko w moim colcie niema miejsca). Chciałem się dowiedzieć czy ktoś z forum już próbował zamontować głośniki w dzwiach i jaki był tego efekt. Myślałem nad wywaleniem tych boschmanów oraz fabrycznych i zamontowaniu Phoncarów. Co o tym sadzicie? Trochę ograniczają mnie finanse.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odp. |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2007, 17:53
|
|
|
jeżeli masz zdolnosci manualne do prawie każdych drzwi przednich da się zamontować pierścienie MDF i systemowe 16.5...
masz już radio - może ono zostać
budżetowo postępując dalej...
-wygłuszasz przednie drzwi
-montujesz Helix Blue 62
(gra tymczasowo pod samym radiem)
dozbierasz kiedyś kasy...
-kupujesz wzmak 4-kanałowy
(podłączasz helixy pod 2 przednie kanały)
znów dozbierasz kasy
-kupujesz niewielki subwoofer
(mostkujesz pozostałe 2 wolne kanały we wzmaku)
i wszystko powoli zaczyna grać,
moja propozycja daje możliwość rozwoju na przyszłość... |
|
|
|
 |
kreti [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2007, 21:07
|
|
|
a ja mam pytanko bo też jestem na kupnie sprzetu car audio do colta : ilu calowe głosniki pasują do tyłu( w fabryczne miejsce) ? pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gabek_82 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2007, 22:25
|
|
|
do tylku pasuja 16-tki byla gdzies instrukcja zamontowania jajek 6/9.. poszukaj w szukajce... tyle ze przy tym typie glosnikow czeka cie troche przerobek.. pozdro:)
[ Dodano: 29-05-2007, 22:26 ]
aha montujac 16 - 16,5 warto pomyslec nad wytlumieniem boczkow |
|
|
|
 |
kreti [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2007, 22:42
|
|
|
a czym mozna wytłumic boczki? |
|
|
|
 |
pawcio777 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2007, 22:51
|
|
|
kreti napisał/a: | a czym mozna wytłumic boczki? |
Specjalnymi matami wygłuszającymi |
|
|
|
 |
Gabek_82 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2007, 05:52
|
|
|
dokladnie.... troche zabawy i pracy ale efekt murowany... |
|
|
|
 |
piwko444 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-06-2007, 17:25
|
|
|
Hmm... A powieci mi może ktore dystanse mam kupić. Acha a co myślicie i phoncarach?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
markus78 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2007, 13:53
|
|
|
Miałbym kilka pytań odnośnie sound systemu w CA0
1) Wiem, że z tyłu seryjnie tkwią 16cm głośniki. Wie ktoś może jak wygląda kwestia montażu głośników o średnicy 16.5 i 17cm? Trzeba coś przerabiać czy można to zrobić raczej bezboleśnie?
2) Wiecie może jaką średnicę mają głośniki zamontowane z przodu, u dołu deski rozdzielczej? I jak wygląda montażu? Trzeba demontować dół kokpitu?
Z góry dziękuję za pomoc |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21940 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 10-06-2007, 14:50
|
|
|
markus78 napisał/a: | Wiecie może jaką średnicę mają głośniki zamontowane z przodu, u dołu deski rozdzielczej? I jak wygląda montażu? Trzeba demontować dół kokpitu? | Średnica 10 cm. Montaz poprzez 2 wkręty naprzeciw siebie (po przekątnej). Po stronie pasażera odkręcasz 2 wkręty pod plastikiem obok schowka zasłaniającym głośnik i już. Po stronie kierowcy musisz odkręcić cały plastik pod kierownicą. Jest kilka wkrętów, ale ja pierwszy raz poradziłem sobie z tym w kilka minut. |
|
|
|
 |
dzinia [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2007, 16:27
|
|
|
witam ja zamontowałem zestaw składający się z wooferów i tweeterów firmy power bass
z tyłu nie dałem nic bo myśle że lepiej mieć dobty zestaw z przodu a tył to subwoofer i wzmacniacz . |
|
|
|
 |
|