Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak tanim kosztem naglosnić Colta 94r.
Autor Wiadomość
piwko444
[Usunięty]

Wysłany: 26-05-2007, 10:59   Jak tanim kosztem naglosnić Colta 94r.

Witam!

Jestem szczęśliwym posiadaczem Colta. Posiadam radio PIONEER DEH 3900 MP + Fabryczne głośniki z przodu, oraz głośniki Boschmann (nie śmiejcie się ale dostałem za darmo) 3 drożne 16 cm z tyłu ( w fabrycznych miejscach ). Czytałem kiedyś że najlepszy efekt uzyskam montując głośniki w przednich dzwiach (tylko w moim colcie niema miejsca). Chciałem się dowiedzieć czy ktoś z forum już próbował zamontować głośniki w dzwiach i jaki był tego efekt. Myślałem nad wywaleniem tych boschmanów oraz fabrycznych i zamontowaniu Phoncarów. Co o tym sadzicie? Trochę ograniczają mnie finanse.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odp. :)

leser
[Usunięty]

Wysłany: 26-05-2007, 17:53   

jeżeli masz zdolnosci manualne do prawie każdych drzwi przednich da się zamontować pierścienie MDF i systemowe 16.5...

masz już radio - może ono zostać

budżetowo postępując dalej...

-wygłuszasz przednie drzwi
-montujesz Helix Blue 62
(gra tymczasowo pod samym radiem)

dozbierasz kiedyś kasy...
-kupujesz wzmak 4-kanałowy
(podłączasz helixy pod 2 przednie kanały)

znów dozbierasz kasy
-kupujesz niewielki subwoofer
(mostkujesz pozostałe 2 wolne kanały we wzmaku)

i wszystko powoli zaczyna grać,
moja propozycja daje możliwość rozwoju na przyszłość...

kreti
[Usunięty]

Wysłany: 29-05-2007, 21:07   

a ja mam pytanko bo też jestem na kupnie sprzetu car audio do colta : ilu calowe głosniki pasują do tyłu( w fabryczne miejsce) ? pozdrawiam

Gabek_82
[Usunięty]

Wysłany: 29-05-2007, 22:25   

do tylku pasuja 16-tki :) byla gdzies instrukcja zamontowania jajek 6/9.. poszukaj w szukajce... tyle ze przy tym typie glosnikow czeka cie troche przerobek.. pozdro:)

[ Dodano: 29-05-2007, 22:26 ]
aha montujac 16 - 16,5 warto pomyslec nad wytlumieniem boczkow :)

kreti
[Usunięty]

Wysłany: 29-05-2007, 22:42   

a czym mozna wytłumic boczki?

pawcio777
[Usunięty]

Wysłany: 29-05-2007, 22:51   

kreti napisał/a:
a czym mozna wytłumic boczki?

Specjalnymi matami wygłuszającymi

Gabek_82
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2007, 05:52   

dokladnie.... troche zabawy i pracy ale efekt murowany...

piwko444
[Usunięty]

Wysłany: 06-06-2007, 17:25   

Hmm... A powieci mi może ktore dystanse mam kupić. Acha a co myślicie i phoncarach?

Pozdrawiam

markus78
[Usunięty]

Wysłany: 10-06-2007, 13:53   

Miałbym kilka pytań odnośnie sound systemu w CA0

1) Wiem, że z tyłu seryjnie tkwią 16cm głośniki. Wie ktoś może jak wygląda kwestia montażu głośników o średnicy 16.5 i 17cm? Trzeba coś przerabiać czy można to zrobić raczej bezboleśnie?

2) Wiecie może jaką średnicę mają głośniki zamontowane z przodu, u dołu deski rozdzielczej? I jak wygląda montażu? Trzeba demontować dół kokpitu?

Z góry dziękuję za pomoc :!:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-06-2007, 14:50   

markus78 napisał/a:
Wiecie może jaką średnicę mają głośniki zamontowane z przodu, u dołu deski rozdzielczej? I jak wygląda montażu? Trzeba demontować dół kokpitu?
Średnica 10 cm. Montaz poprzez 2 wkręty naprzeciw siebie (po przekątnej). Po stronie pasażera odkręcasz 2 wkręty pod plastikiem obok schowka zasłaniającym głośnik i już. Po stronie kierowcy musisz odkręcić cały plastik pod kierownicą. Jest kilka wkrętów, ale ja pierwszy raz poradziłem sobie z tym w kilka minut.

dzinia
[Usunięty]

Wysłany: 10-06-2007, 16:27   

witam ja zamontowałem zestaw składający się z wooferów i tweeterów firmy power bass
z tyłu nie dałem nic bo myśle że lepiej mieć dobty zestaw z przodu a tył to subwoofer i wzmacniacz .

Odpowiedz do tematu