|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
skrzynia biegów ASX CVT ? rozblokowanie ? |
Autor |
Wiadomość |
atomson
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-11-2023, 14:24 skrzynia biegów ASX CVT ? rozblokowanie ?
|
|
|
Cześć, sprowadziłem sobie z USA rocznik 2021 ASX 2.0 benzyna napęd 4x4 ze skrzynią automatyczną CVT.
Jak auto zostało z portu przywiezione lawetą to zablokowana była skrzynia biegów, ale normalnie dało się je przepchać. Wyciek był z tej małej chłodniczki skrzyni więc z braku oleju stwierdziliśmy, że dlatego ją przyblokowało wtedy.
Została wymieniona mała chłodniczka oleju skrzyni biegów i zalana olejem.
Natomiast znajomy, który mi auto robi nie bardzo może rozblokować skrzynię. Postępuje wg jakiś wskazówek, które znalazł i powinna się odblokować, a nie chce tzn. odblokowuje się, ale zaraz znowu się blokuje. Najciekawsze jest to, że tam gdzie jest wsteczny pojawia się luz, a tam gdzie luz tam jest drive.
Jakieś doświadczenie w tym temacie ? Zdarzyło się komuś i mógł pomóc ?
[ Dodano: 23-11-2023, 23:42 ]
Podbijam temat bo zmieniłem treść ze względu na nowe wyzwanie Z góry dzięki za pomoc ! |
|
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3974 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 29-11-2023, 18:44