Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
L200 - wyskakuje 3 bieg
Autor Wiadomość
TomDudi 
Nowy Forumowicz

Auto: Fullback/L200
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-08-2023, 22:53   L200 - wyskakuje 3 bieg

Witam kolegów i koleżanki,
czy ktoś się spotkał z wyskakującym 3 biegiem w skrzyni manualnej 6-biegowej???
Auto z 2017 roku i ma tylko 115kkm nalotu, a dzisiaj spotkała mnie taka nieprzyjemna niespodzianka???

PS. Szukałem na forum, ale nie znalazłem podobnego tematu.

[ Dodano: 01-10-2023, 17:51 ]
No nic Panowie (i Panie ewentualnie :) ), ponieważ nikt nie pomógł, to już po rozeznaniu tematu, podaję pomoc dla potomnych na przyszłość...

Otóż manualna skrzynia w L200 od 2015 roku (nawet w wersji poliftowej), jest wykonana z dykty, mchu i paproci :-X , co baaaardzo mnie w samochodzie tego typu dziwi :shock:
:shock: :shock:

Okazuje się, że u mnie i tak długo wytrzymała, w niektórych egzemplarzach pada już po 50-60kkm :? :shock: , ale prędzej czy później padnie w każdym egzemplarzu!!!

Mitsubishi ma zestaw naprawczy do tej skrzyni (ok. 1800 PLN), no i dochodzi oczywiście "rozdzieranie" połowy samochodu, bo skrzynię trzeba zrzucić na zewnątrz...

Poniżej filmik instruktażowy:

PS. Nigdy, w żadnym włoskim samochodzie, którym w życiu jeździłem nie przytrafiła mi się tak poważna usterka...kupując japońską technologię myślałem że będzie na wieki...no cóż widać większość dzisiaj równa do tego samego poziomu :cry: :| :x

Naprawa skrzyni manualnej L200 >2015

[ Dodano: 22-11-2023, 22:59 ]

No to jeszcze uzupełnienie 8)
Numer części OEM => 32358W030P

https://www.mitsubishipar...gear-32358w030p

Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-11-2023, 11:07   

TomDudi napisał/a:
manualna skrzynia w L200 od 2015 roku (nawet w wersji poliftowej), jest wykonana z dykty, mchu i paproci

jest najróżniej, ale tak - robią niektóre rzeczy z prasowanego ryżu - każdy producent...
czasy, gdzie auta były projektowane na wieczność już dawno minęły

Odpowiedz do tematu