Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ASO w Warszawie
Autor Wiadomość
juniorkm7 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.4 CVT Instyle
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-11-2018, 16:00   ASO w Warszawie

Jako że jest w czym wybierać proszę o polecenie które ASO w Warszawie jest najlepszym miejscem do powierzenia Miśka na akcje naprawcze wymiany paska z napinaczem oraz szyberdachu. Wiele złego piszą o wszystkich więc staram się wybrać miejsce gdzie szansa powikłań po wymianach będzie najmniejsza...

nahar 
Forumowicz

Auto: Skoda Superb II FL 2.0 TDI
Wysłany: 10-12-2018, 21:32   

Niby Ci w Markach maja najlepsze opinie. Ja nie bylem. Ale bylem Auto GT, na Pulawskiej (Mitcar czy jakos tak) i na Kondratowicza. Teraz jezdze tylko na Kondratowicza kupowac oem czesci, ale zawsze najpierw zamawiam mailem w tym pytam o cene i czas czekania. Jezdzenie tam i oczekiwanie ze cos bedzie od reki to strata czasu. Moze filtr oleju i powietrza maja na stanie.

Auto GT plus maja za to ze oddalem bez problemu wycieraczke ktora nie pasowala a zarzekali ze pasuje. W Mitcar bylem raz pytalem o serwis swojego O1T i Pan mi dyktowal co bylo robione bo nie maja systemu z ktorego mozna wypluc historie napraw (sic!). A czesc nie mozna bylo kupi bo system nie dzialal.

Ogolnie ASO Mitsu to dramat porownojac np do TMP.

No chyba ze masz najnowszy model z zeszlego roku to moze jest lepiej.

TFX 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander
Wysłany: 15-01-2019, 20:05   

Byłem w markach i dali plamę, wypuścili mnie z połamaną zaślepką. Dodatkowo po kilku dniach zauważyłem, że źle zamontowali ramię wycieraczki i uderza w podszybie. Dla mnie poziom przeciętny.

juniorkm7 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.4 CVT Instyle
Wysłany: 23-01-2019, 10:36   

No i co robić - akcja naprawcza wymiany jakiegoś tam paska z napinaczem. Trochę strach oddać partaczom auto bo może być więcej biedy niż pożytku jak popsują coś wokół...

W Markach byłem umówiony na tą akcję ale Pan stwierdził przez telefon że mnie umówią na "SPRAWDZENIE CZY WYMIANA SIĘ NALEŻY". Trochę to dziwne bo jakoś mi śmierdzi wpisaniem w papiery że zrobione i wypuszczeniem z tekstem że nie ma takiej potrzeby...

TFX 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander
Wysłany: 24-01-2019, 17:18   

Jak wpisze, to i tak masz 2 lata gwarancji, nawet jak zostawi stare. A Auto GT powiedzieli że tylko sprawdzają, pojechałem do Marek bo powiedzieli, że wycieraczki wymienią bo praktycznie zawsze wymieniają, a napinacz to zależnie, od konstrukcji chyba. Gdybym miał jechać jeszcze raz na akcję poczekałbym do ciepłych dni.

Tygr 
Forumowicz

Auto: Lancer 2004 LPG
Wysłany: 24-01-2019, 21:04   

Ja odradzam Targówek.

przemo321 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Oultander III 2.2
Wysłany: 10-01-2020, 15:08   

Ja serwisuję w Auto GT na Połczyńskiej - brak uwag, no może jedna ceny, ale to chyba norma w tej marce.

tommo1982 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star 1.3 MPI
Wysłany: 16-02-2020, 21:00   

Kupowałem tylko części w ASO w AutoGT na Połczyńskiej. Pan się pomylił z numerem części liki od przepustnicy i jak odbierałem to się okazało, że cena nie ta. Policzyli mi po kosztach, więc tu mogę dać im plus. Ogólnie niektóre części jak wysyłałem zapytanie były horrendalnie drogie, inne dało się przeżyć.

kkarakorum 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III FL 2019
Wysłany: 10-12-2020, 15:41   

Widzę że ostatni post z 2018. Może coś się w miedzy czasie u Koleżanek/Kolegów zmienło?

Szukam ASO w Warszawie godnego polecenia - z tego co widziałem opinie to może być trudno - więc informacja gdzie na pewno nie jechać też mile widziana.

Jak na razie miałem do czynienia z salonem na Puławskiej - Mitsubishi Zaborowski i jakość obsługi klienta żenująca. Spodziewam, się że w serwisie może być podobnie.

W końcu samochód zamiast pod domem to kupiłem w Krakowie, ale za to z ogromną przyjemnością obsłużony tak jak należy. Niestety trochę za daleko aby jeździć na wymianę opon i drobne naprawy. Na przegląd raz w roku może się skuszę.

Pozdrawiam

VG 
Forumowicz

Auto: 2x Outek 2.0/2.2
Wysłany: 04-01-2021, 11:38   

kkarakorum napisał/a:
Widzę że ostatni post z 2018. Może coś się w miedzy czasie u Koleżanek/Kolegów zmienło?

Podbijam bo mam ten sam problem

gelo01lbn 
Nowy Forumowicz

Auto: MOIII PB 2.0 150KM 4x4 cvt
Wysłany: 07-01-2021, 15:47   

Post pisałem też na FB MM, ale może ktoś tutaj odczyta - ma ktoś może jakiś kontakt w Mitcarze w Warszawie? Chciałbym sprawdzić historię samochodu tam serwisowanego, a telefonicznie i bez właściciela nic się nie załatwi.

kotakot 
Forumowicz

Auto: był Lancer '07, jest 03 '19
Wysłany: 03-12-2023, 17:24   

Przegląd po 4 latach - ostatni w ASO, po 5 zrobię już pogwarancyjny w polecanym i sprawdzonym w poprzednim moim Miśku serwisie.

Jak patrzę jak w ASO wrabiają - w mojej opinii - ludzi w dodatkowe koszty to płakać się chce, za każdym razem się dziwie że nikt tego nie kontroluje bo w mojej opinii wmawianie ludziom np ze kończą się klocki i tarcze gdzie spokojnie jeszcze 20K/1 rok ktoś by zrobił i przegląd techniczny by przeszedł to kryminał. Ja tam się nie daje ale inni jak się nie znają to współczuję. W Warszawie byłem w kilku i wszędzie jest to samo. Albo opony (bo sezonowa wymiana opon to nowy biznes zauważyłem) to najlepiej po 2 sezonach i przejechaniu łącznie maks 15K kilometrów na 1 komplecie już 'lepiej wymienić' na nowe, oczywiście 'możemy Pani zamówić' a zużyte (hahha) 'możemy Pani zutyliwoac' ;)
O cenach usług nie dyskutuje bo rozumiem że musi być więcej ale o zakresie i wynajdowaniu dodatokowych problemów na kilkadziesiąt tys km za wcześnie...

Odpowiedz do tematu