ASO w Warszawie |
Autor |
Wiadomość |
juniorkm7
Forumowicz
Auto: Outlander 2.4 CVT Instyle
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Gru 2016 Posty: 269 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-11-2018, 16:00 ASO w Warszawie
|
|
|
Jako że jest w czym wybierać proszę o polecenie które ASO w Warszawie jest najlepszym miejscem do powierzenia Miśka na akcje naprawcze wymiany paska z napinaczem oraz szyberdachu. Wiele złego piszą o wszystkich więc staram się wybrać miejsce gdzie szansa powikłań po wymianach będzie najmniejsza... |
|
|
|
|
nahar
Forumowicz
Auto: Skoda Superb II FL 2.0 TDI
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Maj 2017 Posty: 126 Skąd: Targówek
|
Wysłany: 10-12-2018, 21:32
|
|
|
Niby Ci w Markach maja najlepsze opinie. Ja nie bylem. Ale bylem Auto GT, na Pulawskiej (Mitcar czy jakos tak) i na Kondratowicza. Teraz jezdze tylko na Kondratowicza kupowac oem czesci, ale zawsze najpierw zamawiam mailem w tym pytam o cene i czas czekania. Jezdzenie tam i oczekiwanie ze cos bedzie od reki to strata czasu. Moze filtr oleju i powietrza maja na stanie.
Auto GT plus maja za to ze oddalem bez problemu wycieraczke ktora nie pasowala a zarzekali ze pasuje. W Mitcar bylem raz pytalem o serwis swojego O1T i Pan mi dyktowal co bylo robione bo nie maja systemu z ktorego mozna wypluc historie napraw (sic!). A czesc nie mozna bylo kupi bo system nie dzialal.
Ogolnie ASO Mitsu to dramat porownojac np do TMP.
No chyba ze masz najnowszy model z zeszlego roku to moze jest lepiej. |
|
|
|
|
TFX
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
|
Wysłany: 15-01-2019, 20:05
|
|
|
Byłem w markach i dali plamę, wypuścili mnie z połamaną zaślepką. Dodatkowo po kilku dniach zauważyłem, że źle zamontowali ramię wycieraczki i uderza w podszybie. Dla mnie poziom przeciętny. |
|
|
juniorkm7
Forumowicz
Auto: Outlander 2.4 CVT Instyle
Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Gru 2016 Posty: 269 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-01-2019, 10:36
|
|
|
No i co robić - akcja naprawcza wymiany jakiegoś tam paska z napinaczem. Trochę strach oddać partaczom auto bo może być więcej biedy niż pożytku jak popsują coś wokół...
W Markach byłem umówiony na tą akcję ale Pan stwierdził przez telefon że mnie umówią na "SPRAWDZENIE CZY WYMIANA SIĘ NALEŻY". Trochę to dziwne bo jakoś mi śmierdzi wpisaniem w papiery że zrobione i wypuszczeniem z tekstem że nie ma takiej potrzeby... |
|
|
|
|
TFX
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
|
Wysłany: 24-01-2019, 17:18
|
|
|
Jak wpisze, to i tak masz 2 lata gwarancji, nawet jak zostawi stare. A Auto GT powiedzieli że tylko sprawdzają, pojechałem do Marek bo powiedzieli, że wycieraczki wymienią bo praktycznie zawsze wymieniają, a napinacz to zależnie, od konstrukcji chyba. Gdybym miał jechać jeszcze raz na akcję poczekałbym do ciepłych dni. |
|
|
Tygr
Forumowicz
Auto: Lancer 2004 LPG
Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Gru 2016 Posty: 245 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 24-01-2019, 21:04
|
|
|
Ja odradzam Targówek. |
_________________ My rifle is my best friend. It is my life. |
|
|
|
|
przemo321
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Oultander III 2.2
|
Wysłany: 10-01-2020, 15:08
|
|
|
Ja serwisuję w Auto GT na Połczyńskiej - brak uwag, no może jedna ceny, ale to chyba norma w tej marce. |
|
|
|
|
tommo1982
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star 1.3 MPI
|
Wysłany: 16-02-2020, 21:00
|
|
|
Kupowałem tylko części w ASO w AutoGT na Połczyńskiej. Pan się pomylił z numerem części liki od przepustnicy i jak odbierałem to się okazało, że cena nie ta. Policzyli mi po kosztach, więc tu mogę dać im plus. Ogólnie niektóre części jak wysyłałem zapytanie były horrendalnie drogie, inne dało się przeżyć. |
|
|
|
|
kkarakorum
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III FL 2019
|
Wysłany: 10-12-2020, 15:41
|
|
|
Widzę że ostatni post z 2018. Może coś się w miedzy czasie u Koleżanek/Kolegów zmienło?
Szukam ASO w Warszawie godnego polecenia - z tego co widziałem opinie to może być trudno - więc informacja gdzie na pewno nie jechać też mile widziana.
Jak na razie miałem do czynienia z salonem na Puławskiej - Mitsubishi Zaborowski i jakość obsługi klienta żenująca. Spodziewam, się że w serwisie może być podobnie.
W końcu samochód zamiast pod domem to kupiłem w Krakowie, ale za to z ogromną przyjemnością obsłużony tak jak należy. Niestety trochę za daleko aby jeździć na wymianę opon i drobne naprawy. Na przegląd raz w roku może się skuszę.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
VG
Forumowicz
Auto: 2x Outek 2.0/2.2
|
Wysłany: 04-01-2021, 11:38
|
|
|
kkarakorum napisał/a: | Widzę że ostatni post z 2018. Może coś się w miedzy czasie u Koleżanek/Kolegów zmienło?
|
Podbijam bo mam ten sam problem |
|
|
|
|
gelo01lbn
Nowy Forumowicz
Auto: MOIII PB 2.0 150KM 4x4 cvt
|
Wysłany: 07-01-2021, 15:47
|
|
|
Post pisałem też na FB MM, ale może ktoś tutaj odczyta - ma ktoś może jakiś kontakt w Mitcarze w Warszawie? Chciałbym sprawdzić historię samochodu tam serwisowanego, a telefonicznie i bez właściciela nic się nie załatwi. |
_________________ OIII 2.0 MIVEC CVT 4x4 TOKYO TEAM |
|
|
|
|
kotakot
Forumowicz
Auto: był Lancer '07, jest 03 '19
|
Wysłany: 03-12-2023, 17:24
|
|
|
Przegląd po 4 latach - ostatni w ASO, po 5 zrobię już pogwarancyjny w polecanym i sprawdzonym w poprzednim moim Miśku serwisie.
Jak patrzę jak w ASO wrabiają - w mojej opinii - ludzi w dodatkowe koszty to płakać się chce, za każdym razem się dziwie że nikt tego nie kontroluje bo w mojej opinii wmawianie ludziom np ze kończą się klocki i tarcze gdzie spokojnie jeszcze 20K/1 rok ktoś by zrobił i przegląd techniczny by przeszedł to kryminał. Ja tam się nie daje ale inni jak się nie znają to współczuję. W Warszawie byłem w kilku i wszędzie jest to samo. Albo opony (bo sezonowa wymiana opon to nowy biznes zauważyłem) to najlepiej po 2 sezonach i przejechaniu łącznie maks 15K kilometrów na 1 komplecie już 'lepiej wymienić' na nowe, oczywiście 'możemy Pani zamówić' a zużyte (hahha) 'możemy Pani zutyliwoac'
O cenach usług nie dyskutuje bo rozumiem że musi być więcej ale o zakresie i wynajdowaniu dodatokowych problemów na kilkadziesiąt tys km za wcześnie... |
|
|
|
|
|