|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 02-12-2017, 10:08 |
OT1 zdechł |
Autor |
Wiadomość |
tościk
Forumowicz

Auto: '20 Yukio 1.2T
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Gru 2017 Posty: 622 Skąd: z nienacka
|
Wysłany: 11-12-2023, 11:27
|
|
|
Deja vu. Auto mi zaczęło sypać losowo błędem czujnika wałka rozrządu (P0340), na razie bez uziemiania auta, ale chciałem sobie kupić na wszelki wypadek czujnik na podmianę w razie grubszego problemu.
Obecny BluePrint trzymał się przez 5 lat bez problemów.
No i teraz jak to jest z tymi firmami, które są pakowaczami nie wiadomo czego, a które mają własne produkty?
Febi, BluePrint, Meyle? Te wychodzą 60-80 zł. A może Hella, albo Valeo? Tu już cena 140-170. W co warto zainwestować? |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5359 Skąd: Pińczów TPI
|
|
|
|
 |
kipp3r
Nowy Forumowicz
Auto: Evo 9 Evo 5
|
Wysłany: 11-12-2023, 15:59
|
|
|
no to jak obecny trzymał się 5 lat a kosztuje 80 zł to wkładaj i zapominaj temat na 5 lat |
|
|
|
 |
tościk
Forumowicz

|
Wysłany: 11-12-2023, 18:57
|
|
|
Aukcja się już zakończyła. Internet podpowiada tylko wschodnie strony. No może poza 4turbo, ale tam 650 sobie życzą
Poczekam parę dni, może coś się pojawi.
kipp3r napisał/a: | no to jak obecny trzymał się 5 lat a kosztuje 80 zł to wkładaj i zapominaj temat na 5 lat |
Może i bym wyszedł z tego założenia, ale dla mnie firma pakowacz oznacza, że biorę udział w loterii. I raz część wrzuci lepsza chińska fabryka, raz gorsza. Natomiast ten czujnik w O1T jest ogólnie lipny, w dodatku umieszczony w najgorszym możliwym miejscu, więc część muszę mieć pewnej jakości. Bo jak mi już przyjdzie gdzieś w trasie podmienić, to po skasowaniu checka auto ma odpalić i ruszyć dalej. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 12-12-2023, 06:56
|
|
|
To kup NTY - 2x tańszy od pakowacza a też działa (testowane na silniku 6A13). |
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
Auto: Toyota/mitsu
|
Wysłany: 12-12-2023, 08:20
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | To kup NTY - 2x tańszy od pakowacza a też działa (testowane na silniku 6A13). |
NtY jest lipą taką samą jak blue print a nawet gorszą bo blue print to loteria i może coś trafisz w pudełku co pojeździ.
Nty kupujesz jak już nic innego nie ma na rynku. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 12-12-2023, 10:56
|
|
|
ledziu napisał/a: | Nty kupujesz jak już nic innego nie ma na rynku. | Mam akurat dokładnie odwrotną opinię - miałem i mam wiele ich części - nie odbiegają jakością od innej chińszczyzny pakowanej w pudełka "renomowanych" producentów. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 822 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20984 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 12-12-2023, 10:59
|
|
|
A może warto jakiś OE od hultaja poszukać, pewnie będzie klika razy tańszy . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
Auto: Toyota/mitsu
|
Wysłany: 12-12-2023, 19:00
|
|
|
Cytat: | Mam akurat dokładnie odwrotną opinię - miałem i mam wiele ich części - nie odbiegają jakością od innej chińszczyzny pakowanej w pudełka "renomowanych" producentów. |
A ja odwrotną |
|
|
|
 |
kipp3r
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-12-2023, 10:26
|
|
|
to nie wiem po co ta rozmowa - ASO i masz pewniaka - też bym polemizował, ale psychiczny spokój |
|
|
|
 |
tościk
Forumowicz

|
Wysłany: 13-12-2023, 14:59
|
|
|
kipp3r napisał/a: | to nie wiem po co ta rozmowa - ASO i masz pewniaka - też bym polemizował, ale psychiczny spokój |
Też nie, bo te czujniki mogą się trafić z wadą fabryczną. I wywal teraz 700 lub więcej zł w błoto.
A rozmowa po to, że może ktoś ma sprawdzony zamiennik, który ma szansę podziałać jakiś dłuższy czas.
Parę lat temu chwalony był BluePrint, od jakiegoś czasu już nie jest, chociaż mój mimo wywalania błędu, nie uziemia auta, co i tak uważam za plus.
Poprzednia właścicielka włożyła jakąś chińszczyznę i tak mi się trafiło, że czujnik mi uwalił auto na środku skrzyżowania. Zatrzymałem się do skrętu, silnik zgasł musiałem spychać. Nie chcę powtórki.
Sam wtedy sprawdzałem jakiegoś chońskiego no-name, bo mieli od ręki w sklepie i tak jak kupiłem, tak za godzinę oddałem, bo auto nie odpaliło. Następny był Autolog, pojeździł 3 dni i też był zwrot. Fajnie, że chociaż z BluePrintem udało się dobrze trafić.
Krzyzak napisał/a: | To kup NTY - 2x tańszy od pakowacza a też działa (testowane na silniku 6A13). |
Do NTY, podobnie jak ledziu, zaufania nie mam. Ale jeśli padnie na losową chińszczyznę, to może zaryzykuję.
Bizi78 napisał/a: | A może warto jakiś OE od hultaja poszukać, pewnie będzie klika razy tańszy . |
Hultaje mają takie same numery części jak miśki, czy inaczej to sobie wyrażają? |
|
|
|
|
 |
kipp3r
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-12-2023, 16:20
|
|
|
dużo zamawiam blueprinta i duzo oddaje kwestia taka ze obsługuje duzo EVO i zamawiam jak loteria - raz w pudełku jest oryginał - i zostaje, a innym razem "coś" więc oddaje |
|
|
|
 |
|
|